Hirdetés

A német Constructor Egyetem harmadik alkalommal hirdeti meg programozói versenyét, amely a legjobban teljesítő vagy különleges gondolkodásmódot és megközelítést mutató diákoknak megnyithatja az utat az Adattudomány és szoftverfejlesztés Bachelor-programban való részvételhez akár teljesen finanszírozott ösztöndíjjal.

A Constructor Egyetem egy bérmai székhelyű magánintézmény, ahol kifejezetten fontosnak tartják, hogy a világ minden részéről érkezzenek diákok, ugyanakkor a fizetős képzés mellett ösztöndíjas tanulóknak is elérhetővé teszik a magas szintű oktatást. 

Az ösztöndíj elnyeréséhez a Constructor Open Cup 2023-as kiírásán keresztül vezet az út, ami egy programozói verseny, melyet azoknak hoztak létre, akik a tudomány, a kutatás és a technológia jövőjét szeretnék meghatározni

Egy verseny, aminek ráadásul nem csak egy győztese lehet! A 4 órás megmérettetés 12-14 különböző nehézségi szintű algoritmikus programozási feladatot foglal magába. Akik a legjobban teljesítik a feladatot felvételt nyerhetnek az egyetem Adattudomány és szoftverfejlesztés (Data Science and Software Development) alapdiplomás képzésére.

Ráadásul akár teljes ösztöndíjjal, melyben nemcsak a képzési díjat, de a lakhatást és az étkezést is térítésmentesen biztosítja az egyetem a képzés teljes ideje alatt. A tehetséges fiatalok közül többet is elnyerhetik a teljes vagy részleges ösztöndíjat.

Az online kihívás több fordulóból áll, a résztvevők a március 23-29. között zajló gyakorlási forduló során ismerkedhetnek meg a programozási környezettel. A fő versenyre március 30-án kerül sor és 4 órán át tart.

A korábban STAR Contest néven futó próbatételt három éve rendezik meg, és eddig 82 ország több mint 1 600 fiatalja próbált rajta szerencsét.

Az idei évben a Constructor Open Cupra szellemi erőpróbán korra, végzettségre vagy tudásszintre való tekintet nélkül lehet jelentkezni, azonban a fentebb már említett BSc-képzésre azok nyerhetnek ösztöndíjat, akik az alábbi három kritérium valamelyikének megfelelnek:

  • középiskolát végzett személy
  • jelenleg végzős középiskolai tanuló
  • jelenleg másik egyetemre jár, kredittel már rendelkezik, még nincs befejezett két féléve, nappali tagozatos hallgatóként

Az angol nyelvtudás szintén alapelvárás a posztgraduális tanulmányok folytatásához.

Az egyetem rektora, Thomas Auf der Heyde kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar diákokat is segítsék, hiszen az egyetemen korábban is voltak, és jelenleg is tanulnak magyarok. 

Az ösztöndíjat az iparág egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége, a JetBrains is támogatja, így a diákok a képzés végén akár potenciális állásajánlatot is kaphatnak. 

Az egyetem rektora március 7-ei budapesti látogatása során az Oktatási Minisztérium illetékeseivel is találkozott, hogy megvitassák a felsőoktatás és az iskolai oktatás digitalizálásának keretében történő lehetséges együttműködést. Átbeszélték az együttműködések lehetőségét a magyar egyetemek és a Constructor Egyetem között, valamint a Constructor csoport egyéb témáit: informatikai szakemberek oktatása és szoftveres megoldások a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek oktatásához.

További találkozókra is sor került Budapesten a Constructor öregdiákjaival, valamint Magyarország egyik vezető egyetemével. A fő témák egyike a Constructor Open Cup 2023 volt.

Magyarország egy olyan ország, ahol rengeteg tehetséges fiatal van. Innovációs múltjával, az informatikai szakemberek széles körével és kiemelkedő egyetemeivel nagyszerű együttműködő partner lehet” – nyilatkozta Thomas Auf der Heyde. „A Constructor Open Cup szintén egy izgalmas lehetőség a magyar diákok számára, hogy megmutassák tehetségüket, és lehetőséget kapjanak arra, hogy Németország egyik legjobb egyetemén, a Constructor Egyetemen tanulhassanak.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.