Hirdetés

15 wattal rálicitált az eddigi rekorder Oppo AirVOOC technológiájára a Xiaomi új vezeték nélküli töltője. A Xiaomi állítólag a következő csúcstelefonjában már debütálhat is az új szupergyors töltés.

A sajtóközlemény és a hivatalos videó alapján a 80 wattos Mi vezeték nélküli töltés 19 perc alatt képes 0-ról 100%-ra húzni egy 4000 milliamperórás akkumulátort. A videón egy átalakított Mi 10 Pro okostelefonnal demonstrálják a dolgot.

A Xiaomi sajtóközleménye szerint a 80 wattos gyorstöltési technológia képes egy 4000 mAh-s akkumulátort

  • 1 perc alatt 10 százalékig,
  • 8 perc alatt 50 százalékig,
  • 19 perc alatt 100 százalékig feltölteni.

Valószínű, hogy a 4000 milliamperórás kapacitás két telepből tevődik össze. A vezeték nélküli töltő aktív hűtéssel rendelkezik, használata pedig 800 töltési ciklus után 10% amortizációt okozhat.

A Xiaomi eddigi standard töltése 30 watt volt, bár a Mi 10 Ultra már képes volt 50 wattot is felvenni, a kínai cég legerősebb töltője pedig akár 55 watt leadását is tudta. A vállalat tavaly demózott 40 wattos gyorstöltőt is.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMMobilarena
FORRÁSXiaomi
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.