Valószínűleg a ma kapható okosórák legjobbját mutatta be az xWatch, legalábbis ami az üzemidőt illeti. Ezeknek a viselhető eszközöknek kétségtelenül ez az egyik kritikus jellemzője, de az EX18 nevű típus igencsak rálicitál a piacon lévő modellekre. Egyetlen töltéssel ugyanis normál használat mellett is 8 hónapig működik, ami extrém jó érték.

Mindehhez az egyik trükk, hogy nem LCD és nem is OLED kijelzőt építettek bele, hanem a régi digitális karórákról ismert szegmenses folyadékkristályos megoldást. Ugyanakkor funkciók tekintetében szinte teljesértékűnek mondható. Azért csak szinte, mert a pulzusmérő és a GPS-vevő hiányzik belőle, de ezen kívül elég szép funkciólistával bír.

Azt nem árulta el a gyártó, pontosan milyen hardver dolgozik a készülékben, viszont az IP67 minősítésű por- és vízállóságot nem titkolják, utóbbit akár 5 atmoszféra nyomásig elviseli. Ami a dizájnt illeti, az EX18 klasszikus digitális órának néz ki, mely rozsdamentes acél házzal és kiviteltől függően színes gumi vagy szövet, illetve szintén acél szíjjal együtt is kérhető. A piacra kerülés pontos időpontjáról és az árról egy későbbi időpontban nyilatkozik a gyártó.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.