Valószínűleg a ma kapható okosórák legjobbját mutatta be az xWatch, legalábbis ami az üzemidőt illeti. Ezeknek a viselhető eszközöknek kétségtelenül ez az egyik kritikus jellemzője, de az EX18 nevű típus igencsak rálicitál a piacon lévő modellekre. Egyetlen töltéssel ugyanis normál használat mellett is 8 hónapig működik, ami extrém jó érték.

Mindehhez az egyik trükk, hogy nem LCD és nem is OLED kijelzőt építettek bele, hanem a régi digitális karórákról ismert szegmenses folyadékkristályos megoldást. Ugyanakkor funkciók tekintetében szinte teljesértékűnek mondható. Azért csak szinte, mert a pulzusmérő és a GPS-vevő hiányzik belőle, de ezen kívül elég szép funkciólistával bír.

Azt nem árulta el a gyártó, pontosan milyen hardver dolgozik a készülékben, viszont az IP67 minősítésű por- és vízállóságot nem titkolják, utóbbit akár 5 atmoszféra nyomásig elviseli. Ami a dizájnt illeti, az EX18 klasszikus digitális órának néz ki, mely rozsdamentes acél házzal és kiviteltől függően színes gumi vagy szövet, illetve szintén acél szíjjal együtt is kérhető. A piacra kerülés pontos időpontjáról és az árról egy későbbi időpontban nyilatkozik a gyártó.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGizmoChina
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)