A szeptemberi bemutató a nyakunkon van, amikor is az Apple szokás szerint bemutatja az új generációs iPhone készülékeit. Idén sem számítunk másra, minthogy a Tim Cook vezette csapat szeptember első felében megrendezésre kerülő esemény keretében bemutatja az iPhone 6S-t (és iPhone 6S Plus-t).

Felmerül a kérdés, hogy miben lesz új, miben lesz jobb, mint a mostani iPhone 6. Nos, ezt pontosan nem tudhatjuk, de a pletykák alapján összeszedtünk 7 dolgot, amiben biztos változtatni fog az Apple.

1. vékonyabb dizájn

Kezdjük azzal, hogy idén „csak” egy „S” generáció fog megjelenni, és ha figyelembe vesszük az eddigieket, nem fogunk merőben új dizájnt kapni. A készülék vélhetően úgy fog kinézni, mint az iPhone 6, viszont napvilágra került egy sematikus CAD rajz, amelyen látszik, hogy az új iPhone 6S körülbelül 0,2mm-el lesz vékonyabb.

a-g

2. gyorsabb, energiatakarékosabb processzor

Szinte kétségtelen, hogy az Apple az új chipet A9 néven fogja emlegetni. A chipet a Samsung és a TSMC fogja gyártani 70% és 30%-os arányban. Az Apple A9-t vélhetően 14 nanométeres technológiával fogják gyártani, a jelenlegi A8-as processzort 20nm-es csíkszélességgel csinálták. Az A9-ben egy sokkal hatékonyabb, ún. FinFET architektúrát fognak alkalmazni, ezzel sokkal energiatakarékosabb lesz, kevésbé fog túlmelegedni és természetesen gyorsabb lesz.

a9

3. dupla annyi RAM memória

Mindenhonnan csak azt hallani, hogy az iPhone 6S-ben a RAM-t is megkétszerezik, így a következő generációban már 1GB helyett 2GB RAM memóriát kaphatunk. Ezt már az iPhone 5S, 6 és 6 Plus-nál is pletykálták, de úgy néz ki, hogy ez csak idén fog bekövetkezni. Az iPad Air 2 debütált 2GB RAM memóriával, úgyhogy reméljük, hogy idén az iPhone-ok is megkapják.

iPhone-6S-RAM-and-iOS-9-reliability

4. strapabíróbb ház

Mind láttuk az iPhone 6 bend teszteket, sok esetben szomorúan láthattuk, hogy könnyen hajlik a készülék. A következő generációs iPhone-ban ha minden igaz, akkor erősebb alumínium ötvözetből fog készülni a ház, így kiiktatva ezt a problémát is.

bendgate

5. nagyobb felbontású iSight kamera

Az iPhone 4S óta az Apple 8 megapixeles kamerákat szerelt készülékeibe. 2015 lehet végre az az év, amikor ezzel szakít a cég, és legalább egy 12 megapixeles kamerát kapunk, amivel 4K-ban is tudunk felvenni.

iPhone-6S-12mp-3

6. szintén jobb előlapi kamera

2015-t írunk, amikor már egy középkategóriás készülékben is 5 megapixeles előlapi kamera van. Az Apple nem engedheti meg magának, hogy a 2011 óta használt 1,2 megapixeles szelfi kamerát rakja be az új iPhone-ba. Noha a kameralencsék jól teljesítettek eddig is, a felbontás hagy némi kívánnivalót maga után. Több forrás is 5 megapixeles előlapi kamerát emleget, így ezt is fejlesztheti végre az Apple.

2014-09-23-iphone6-gallery-2

7. Force Touch kijelző

A Force Touch technológiát jelenleg két eszközénél használja az Apple. Az egyik az új 12″-os MacBook, a másik pedig az Apple Watch. Ha igazak a pletykák, akkor a következő iPhone-ban is megjelenhet ez a technológia. A Force Touch technológia lényege, hogy a kijelző meg tudja különböztetni a gyengéd és erős nyomást, amihez egy csomó új funkciót lehet társítani.

iphone-6s-se-day-hon-voi-man-hinh-force-touch

Forrás: PhoneArena

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.