Ahogyan az várható volt, a Samsung bejelentette a Galaxy M32-t az – egyenlőre csak Indiai – piac számára. A mobil a középkategóriába debütál, azonban igencsak sok érdekes tulajdonságot tartogat.

A 6000mAh kapacitású aksi már önmagában is elég meggyőző (viszonyítási alapnak az iPhone 12 Pro aksija 2615mAh, a Galaxy S21-é 4000), azonban a 6.4 hüvelykes, FHD+ felbontású, 90Hz képfrissítésű képernyő tényleg valami újat nyújt a megszokotthoz képest ebben a kategóriában.

Samsung Galaxy M32

64MP-es főkamerát kapunk, amihez egy 8MP-es ultraszéles látószögű kamera társul. Emellett rákerült a mobilra egy 2MP-es makró lencse, valamint egy 20MP-es előlapi szenzor is. A Helio G80-as lapka 4/6GB RAM-mal és 64/128GB belső tárhellyel párosul, a rendszer pedig Android 11 alapokon fut.

A Galaxy M32 két színben lesz elérhető: Kékben és feketében. A 4/64-es modell 200$-ért, míg a 6/128-as változat 230$-ért lesz megvásárolható.

 

A telefonon szerintem jól látszik a Samsung jelenlegi hozzáállása a közép-alsó kategóriás mobilokhoz. Míg a zászlóshajók minden téren (beleértve a nyers erőt is) az abszolút csúcsot képviselik, addig az alsóbb kategóriákban a gyártó minél inkább a felhasználói élményt növelő funkciókat próbál beépíteni. Egy ilyen elérhető árú készüléknél igencsak nagy előny például egy 90Hz-es kijelző. Az elveket persze csak az eladási számok tudják igazolni, de én személy szerint nagyon jónak tartom, hogy a középkategóriás mobilok nem teljesítmény, hanem felhasználóélmény orientáltak.

A mobil  magyarországon nem lesz kapható.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.