Pár hete írtunk az új Qualcomm Snapdragon processzorokról, de úgy tűnik nincs megállás, a háttérben már egy újabb processzor is készülőben van.

A kiszivárgott dokumentum szerint az új chipset már 7nm-es gyártástechnológiával készülhet, melyet most még a Qualcommnál csak a Snapdragon 855 tudhat magáénak, de a jelek szerint nem sokáig. A lapkakészlet 8 magja 3 klaszterben, 1+1+6-os megoszlásban helyezkednek el, pontosan 1 x 2,9 GHz + 1 x 2,4 GHz + 6 x 1,8 GHz-en pöröghetnek majd a saját fejlesztésű Kryo magok, melyek valószínűleg Cortex-A76-on és A55-ön alapulnak.  Az Adreno 620-as grafikus gyorsító 750 MHz-en üzemelhet, viszont az AI feladatokért felelős segédprocesszor, az NPU220 akár 1 GHz-ig is fel tud gyorsulni.

Az egyik legfontosabb változás viszont, hogy ez lehet az első középkategóriás Qualcomm processzor, ami 5G-képes lesz. Arra számítani lehet, hogy amint elkezdenek kiépülni egyre szélesebb körben az 5G-s hálózatok, nem csak a felső-kategóriás készülékek lesznek képesek ezeket használni, erre a Qualcomm is készül. Ti várjátok már az 5G-képes készülékeket?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.