Noha a Microsoft már kiadott néhány saját márkás Lumia okostelefont (mint a 640 és 540), még be kell mutatnia egy felsőkategóriás készüléket is. Végre valahára ez idén be is következhet, ha hihetünk a pletykáknak, a Microsoft idén nem csak egy, de kettő felsőkategóriás készüléket fog bemutatni, melyeket vélhetően Lumia 940-nek és Lumia 940 XL-nek fogja elnevezni a vállalat.

Lumia-640-XL-4g-SSIM-beauty1-jpg

Nem olyan régen hallhattunk arról, hogy a Lumia 940-nek 5″-os kijelzője lesz, míg a 940 XL – a nevéből is adódóan – egy nagyobb, 5,7″-os kijelzővel fog rendelkezni. Most, az új információk birtokában azt mondhatjuk, hogy a Lumia 940 egy kicsivel nagyobb kijelzővel érkezik, pontosítva egy 5,2″-os kijelzőre számíthatunk. A felbontás ismeretlen, vélhetően FullHD lesz. Mind a két készülék egy 24 mpx-es vagy 25 mpx-es PurView hátlapi kamerával lesz felszerelve, valamint az előlapra egy 5 megapixeles kamera kerülhet. További funkciók, amire számíthatunk: natív érintőtoll, írisz szkenner, és valamilyen 3D interakció (amiről nem tudunk semmit, hogy mit is takar).

A Microsoft Lumia 940 és Lumia 940 XL (vagy bárhogy is hívják majd a végén) vélhetően június elején kerül bemutatásra, egy időben a Windows 10 hivatalos indulójával, ami jelenleg még csak technikai előzetesben érhető el számunkra. Egyenlőre nincs semmilyen képünk a Lumia 940-ről vagy nagytestvéréről, szóval halvány gőzünk sincs, hogyan fognak kinézni a készülékek. Ti mit gondoltok? Merőben új dizájnt fogunk kapni?

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.