Hirdetés

A DJI bemutatta a következő Osmo Action kameráját, aminél teljesen új külsővel rukkoltak elő. Az Action 2 elhagyta az Osmo nevet és a modularitásra fókuszált a kiegészítőivel, amelyeket mágnesesen rögzíthetünk rá. „Inkább hasonlít egy GoPro szériára, mint az Osmo Actionre.” – írja a TheVerge.

DJI

Maga a kamera modul elég kicsi (39 x 22 mm), 12 megapixeles szenzorral van felszerelve, ami 4K felvételre képes, 155 fokos látószögű lencséi vannak és van egy 1,76 hüvelykes OLED érintőpanel Gorilla Glass üveggel borítva.

Csatolhatunk hozzá egy másik érintőképernyős modult is (felturbózhatja az üzemidőt és mikrofonok is vannak rajta), extra akkumulátort vagy kiegészítők sokaságát, amivel csatlakoztathatjuk tripodokhoz, GoPro tartókhoz, vagy hogy úgy hordjuk a kamerát, mint egy nyakláncot.

Az Action2 tud 4K@120FPS-t is, mint a GoPro Hero10, de híján van további nagy felbontású opcióknak (A Hero10 tud 5.3K@60FPS-t is), és a 240FPS szuper slow-motion mód csak 1080p-ben fut a GoPro 2.7K-jához képest.

Érdemes megemlítenünk, hogy az Action 2 egy kicsi rivális a maga 53 grammjával, ami pontosan a harmada a Hero10 tömegének. A DJI kamerájának 32 GB belső tárhelye van (microSD kártyával bővíthető), ez mondjuk a GoPronál nincs meg.

A mágneses kiegészítők rendszere sem található meg a GoPrónál, amivel a DJI most előállt. Ezzel személyre szabhatjuk a kameránkat. Ha szükségünk van egy másodlagos képernyőre vagy több energiára, akkor csak össze kell pattintanunk. Más kiegészítők, mint a fejpánt vagy tripodhoz rögzíthető gömbfej, hasonlítanak a GoPro kiegészítőihez, de sokkal egyszerűbben összekapcsolható vagy épp szétválasztható a kamerától.

Az Action 2-nek vannak igazi „akciókamerás” tulajdonságai is, mint az elektronikus stabilizáció, a szintezés, élő adásba tudsz kapcsolni vagy akár webkameraként is használható. Van egy színszenzora is, ami a DJI elmondása szerint segít szebb színeket varázsolni nehéz helyzetekben vagy víz alatt.

Lesz egy Action 2 Power Combo csomag, ami 159.900 Ft-ba kerül, ebbe tartozik a kamera, egy aksi modul (ez képes 180 perccel meghosszabbítani a felvétel időt, a kamera 70 percéhez képest és ad még egy microSD kártyának helyet), egy tartót és egy rögzítőpántot. Ezenkívül lesz egy Dual-Screen Combo csomag is, melyben az akkumulátor modul helyett egy képernyő modult kapunk, plusz egy gömbcsukló adaptert és a többi kiegészítőt, ami az előzőbe is tartozott. Mindez 209.900 Ft-ba fog kerülni.

DJI szerint a dual-screen csomag november 2-től elérhető, a power csomag pedig a hónap közepén jelenik meg.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge