A Samsung megerősítette, hogy a mobileszközökbe szánt Ultra HD, vagyis 2160 x 3840 pixel felbontású Super AMOLED kijelzőinek fejlesztése már folyamatban van. A Semiconductor és a Display Technology Roadmap nevű rendezvények alkalmával a Samsung prezentálta tavaly, hogy most már a nagyobb felbontású, UHD (mobilba szánt) kijelzők vannak fókuszban.
Samsung's mobile display roadmap for 2015 includes Ultra HD resolution panels
Annyi biztos, hogy ha valóban dolgozik a Samsung ezen a technológián, akkor a kijelzők pixelsűrűsége jóval 700 ppi fölött lesznek.
Hovatovább, úgy vélik az okosok, hogy a Samsung egy UHD Super Amoled kijelzőt fog  rakni a következő generációs Note készülékébe, a Galaxy Note 5-be. A kijelzők gyártása augusztusban kezdődne és a készülék várhatóan a szeptemberben megrendezésre kerülő IFA 2015 kiállításon mutatkozna be. A Note 5 várhatóan egy 5,78″-os mindkét oldalról hajlított kijelzővel fog érkezni, pont úgy, mint most a Samsung Galaxy S6 Edge, és lesz egy normál, nem hajlított verzió 5,89″-os képátlóval. Ezek a kijelzőméretek az UHD felbontással 762 ppi-t és 748 ppi-t eredményeznének, ami a legmagasabb pixelsűrűség lenne, amit valaha okostelefonba raktak.
Samsung-Galaxy-Note-5
Mindenesetre a hír érdekes, várható volt, hogy még ebben az évtizedben jönnek az UHD felbontású okostelefonok, de arra senki nem számított, hogy ilyen hamar.
Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.