A chipgyártó Qualcomm új belépőszintű platformja 4G hálózati lehetőségeket nyújt az olyan hátrányosabb helyzetű országokba, mint India, Latin-Amerika és Délkelet-Ázsia.

A Qualcomm 205-öt ma jelentették be New Delhiben, amivel 150 Mbps letöltési sebességet lehet elérni, illetve tartalmaz egy kétmagos 1.1 GHz-en működő CPU-t, Adreno GPU-t és dualSIM támogatottságot. A chip 3 MP felbontású hátlapi kamerát és 480p felbontású kijelzőt támogat majd.

Az internet világát éljük és noha pár évvel ezelőtt még Magyarországon is csak 3G-t használtunk, a 4G egyre jobban terjed, viszont nem mindenki engedheti meg magának, hogy erre képes készüléket vegyen. Míg mi a legújabb Galaxy S8-ért és iPhone-ért sírunk, addig vannak olyan országok, ahol egy ilyen képességekkel bíró nyomógombos telefon is hatalmas előrelépést jelent.

A Snapdragon 205-tel működő telefonok tovább is bírják egyetlen feltöltéssel, a Qualcomm szerint napokig, de nem osztottak meg további részleteket. A platform mától elérhető, viszont a piacon csak az év második felében fog megjelenni ezzel működő telefon.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.