Hirdetés

A processzorgyártók harca is egyre kiélezettebb, hiszen a technológia fejlődésével csökken az egyes chipek közötti teljesítménybeli különbség. Árban is komoly verseny zajlik, most a MediaTek frissítette egyik chipsetét, bemutatták a Helio P65-öt!

Változtattak a processzormagokon és a grafikus egységen is, kezdjünk előbbivel.  2db ARM  A75-ös magot kapunk, ami a nagyobb teljesítményű oldal. Az energiatakarékosabb oldalon pedig 6db A55-ös magot.

Grafikus oldalon visszalépés történt, ugyanis az előző generációban megtalálható Mali G72-est a Mali G52-es váltja. Az architektúra ugyanúgy a Bifrost, de mégis várható némi teljesítmény béli visszaesés.

A gyártó szerint kétszer gyorsabb az új NPU az előző generációkban található egységnél, de 30%-kal a versenytársban található megoldásoknál is. Az új chip támogatja a 48 MP-es Quad-Bayer szűrős kameraszenzorokat illetve egy vagy két szenzorral is képes bokeh-efekttel ellátott portré képek készítésére.

Videókat H.265-ös kodek segítségével képes rögzíteni, EIS támogatást is kapunk, de maximum 1080p/60 felbontásig. 4K-ban ezzel a chippel továbbra sem tudunk majd rögzíteni. A képfeldolgozó egység biztonságos arc-alapú feloldást ígér, de ezt azért illik fenntartásokkal kezelni.

A fent említett tulajdonságokon kívül kapunk még 4G VoLTE-t, Wi-Fi 5-öt, 5.0 Bluetooth-t és javított beltéri navigációt is.

 

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.