Barack Obama 2013-ban indította el az úgynevezett ConnectED kezdeményezést, amelynek lényege, hogy 2018-ra az amerikai iskolák 99%-a szélessávú internettel és megfelelő digitális eszközökkel rendelkezzen. Az Apple csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek eredménye, hogy már több diák és tanár is ingyen Apple eszközöket kapott az tanuláshoz és az oktatáshoz.

ipad-connected-cover-746x419A kezdeményezés óta 100 millió dollár értékben adományozott hardvert és szoftvert az Apple 114 alulfinanszírozottnak és nehéz helyzetű iskolának. Minden tanár és diák kapott iPadet és egy MacBookot, valamint minden osztályteremben felszereltek egy Apple TV-t. Az eszközökkel megpróbálják a diákokat ösztönözni arra, hogy mindig látogassák a tanórákat, ezért az egyik igazgató az eszközök használatát a rendszeres iskolalátogatáshoz kötötte. Az eszközök mellett hálózatépítéssel is segített az Apple.

Apple-ConnectED-infographicA tanárok workshopokat tartottak, ahol megtanították a diákoknak, hogyan is tudják használni és működtetni a tanterembe felszerelt eszközöket, valamint javaslatokat fogalmaztak meg, hogy hogyan lehet hasznosítani őket a tanterv végrehajtásában, legyen szó akár a házi feladatról vagy egy prezentációról.

A diákok egyértelműen jobban élvezik az iPaddel való tanulást, például filmet forgathatnak iMovie-ban, vagy GarageBanddel gyakorolhatnak az énekórára.
Az Apple mellett még az Adobe, a Microsoft és a Prezi is támogatja a ConnectED kezdeményezést.

Hirdetés
FORRÁSiMagazin
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: