A Samsung két új ívelt monitorral kedvez a gamereknek, a CHG90 és a CHG70 monitorok már támogatják a nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést, amely eddig leginkább a televízióknál volt látható. Ennek köszönhetően a képek “életre kelnek” a képernyőn, a színek sokkal élénkebbek.

A két új eszköz a Samsung forradalmi Quantum dot technológiájára épül, amely nagyobb színgazdagságot, részletes és pontos megjelenítést garantál a felhasználóknak.

A 49 colos Samsung CHG90 3840×1080 pixeles dupla Full HD felbontással rendelkezik, képaránya 32:9, a panel pedig QLED. A monitor elsősorban gamereknek ajánlott, hiszen a 178 fokos betekintési szöge, valamint az 1,800R értékű íve kimagasló játékélményt nyújt. További említendő tulajdonságai közé tartozik a képelmosódást gátló négycsatornás scannelési technológiája, a magas, 144 Hz képfrissítés, valamint az 1 ms válaszideje (MPRT).

A Samsung CHG70 típusú modell is támogatja a HDR tartalmakat és Quantum dot technológiával is felruházták, valamint 2560×1440 WQHD felbontású panelt kapott, amely akár 600 nit fényerőre is képes. A monitor 27 és 21,5 hüvelykes képátlóval is elérhető. A monitor nagy előnye a duplazsanéros, állítható magas állvány, amelynek köszönhetően igény szerint pozicionálható.

Mindkét monitornál az új Radeon FreeSync™ 2 technológia felel a csíkozódásmentes élményért. Kiküszöböli a kép akadozását, valamint támogatja a szélesebb színskálát, így a HDR tartalmak kétszer gazdagabb fény- és színhatásokkal jelennek meg.

A Samsung CHG90 idén bronzérmet kapott a Fogyasztói technológiák kategóriában az IDEA Awards díjátadón, a CHG70 pedig szintén döntős termék volt ugyanebben a csoportban. A koreai vállalatnak ez remek visszajelzés arra, hogy érdemes foglalkozni a “gamer világgal” is, törekvését a DICE és Ghost Games stúdiókkal kötött partnerség mutatja.

Hazai árakról egyelőre nincs információ.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: