A Samsung két új ívelt monitorral kedvez a gamereknek, a CHG90 és a CHG70 monitorok már támogatják a nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést, amely eddig leginkább a televízióknál volt látható. Ennek köszönhetően a képek “életre kelnek” a képernyőn, a színek sokkal élénkebbek.

A két új eszköz a Samsung forradalmi Quantum dot technológiájára épül, amely nagyobb színgazdagságot, részletes és pontos megjelenítést garantál a felhasználóknak.

A 49 colos Samsung CHG90 3840×1080 pixeles dupla Full HD felbontással rendelkezik, képaránya 32:9, a panel pedig QLED. A monitor elsősorban gamereknek ajánlott, hiszen a 178 fokos betekintési szöge, valamint az 1,800R értékű íve kimagasló játékélményt nyújt. További említendő tulajdonságai közé tartozik a képelmosódást gátló négycsatornás scannelési technológiája, a magas, 144 Hz képfrissítés, valamint az 1 ms válaszideje (MPRT).

A Samsung CHG70 típusú modell is támogatja a HDR tartalmakat és Quantum dot technológiával is felruházták, valamint 2560×1440 WQHD felbontású panelt kapott, amely akár 600 nit fényerőre is képes. A monitor 27 és 21,5 hüvelykes képátlóval is elérhető. A monitor nagy előnye a duplazsanéros, állítható magas állvány, amelynek köszönhetően igény szerint pozicionálható.

Mindkét monitornál az új Radeon FreeSync™ 2 technológia felel a csíkozódásmentes élményért. Kiküszöböli a kép akadozását, valamint támogatja a szélesebb színskálát, így a HDR tartalmak kétszer gazdagabb fény- és színhatásokkal jelennek meg.

A Samsung CHG90 idén bronzérmet kapott a Fogyasztói technológiák kategóriában az IDEA Awards díjátadón, a CHG70 pedig szintén döntős termék volt ugyanebben a csoportban. A koreai vállalatnak ez remek visszajelzés arra, hogy érdemes foglalkozni a “gamer világgal” is, törekvését a DICE és Ghost Games stúdiókkal kötött partnerség mutatja.

Hazai árakról egyelőre nincs információ.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS