• A látogatások 58%-a mobileszközökről érkezett
  • A vásárlók a korábbi évekhez képest jobb specifikációval rendelkező termékeket vásároltak, az átlagos vásárlási kosárérték pedig elérte az 54 000 forintot

Az eMAG 2017-ben is megrendezte a Black Friday-t, amely összességében 5,6 milliárd forintos forgalmat generált és több mint 235 ezer termék értékesítését jelentette mindössze egyetlen nap alatt az eMAG.hu oldalon keresztül. A termékek jelentős részét, 65%-át, már át is adta a vállalat a futárszolgálatoknak.

Az átlagos vásárlói kosárérték 54 ezer forint körül alakult, ez 30 százalékkal magasabb, mint a tavalyi évben. 1,95 millió ügyfél kereste fel az eMAG.hu oldalt mindössze egyetlen nap alatt november 24-én, ez pedig 20 százalékkal több, mint a következő két szereplő eredménye együttesen. A forgalom 58 százaléka mobilkészülékről érkezett, a csúcsidőszakban pedig egyszerre több mint 184 ezer ember böngészte a kínálatot.

„A Black Friday idei legfőbb tanulsága számunkra az, hogy az emberek egyre nagyobb része vásárol mobiltelefonról, miközben egyre fontosabbak lesznek a minőségi termékek. A zsebünkben megbújó okostelefon egy egész áruházat rejt, mostanra pedig Magyarországon is ez az eszköz vált a legfontosabb online vásárlási eszközzé. Ezt bizonyítja a közel 60 százaléknyi látogató is, aki a mobilján keresztül tekintette meg a Black Friday akciókat. Biztos vagyok benne, hogy jövőre még többen lesznek, akik az eMAG Magyarország alkalmazásán keresztül vásárolnak majd” – nyilatkozta Catalin Dit, az eMAG magyarországi ügyvezetője.

A mobilok térhódítása mellett a másik fontos trend, amit érdemes kiemelni, az átlagos vásárlói kosárérték. Ez a tavalyi évhez képest 30%-al nőtt.

Az idei eMAG Black Friday toplistája

A legdrágább, megvásárolt termék: Toyota Tonero targonca, 6 337 300 Ft

Top rendelés: 1 997 550 Ft

A vásárlók által az oldalon összesen eltöltött idő november 24-én: 37 év, 111 nap és 5 óra

Legjobb eladási számokkal rendelkező kategóriák

Háztartási kisgépek: 25 906 darab

Háztartási cikkek és otthon: 22 854 darab

Játékok: 22 384 darab

Televíziók: 12 604 darab

Kozmetikumok: 12 262 darab

A speciális kategóriák legjobbjai

Repülőjegyek: 162 darab

Élmény: 161 darab

Belépők: 33 darab

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt