Az örökös harc sosem fog véget érni a két legnagyobb mobil platform között. Az iPhone felhasználók az iOS-t dícsérik és az androidot szidják, ugyanez fordítva is igaz. 2016-ban is megvizsgálták, hogy az operációs rendszerek közül melyik mennyire sebezhető, avagy mennyire mondható biztonságosnak.

2015-höz képest hatalmas változás lépett életbe. 2 évvel ezelőtt ugyanis az iOS-ben 387 hiba volt számszerűsítve, míg a droidnál 125, így az iOS a második legsebezhetőbb rendszer volt 2015-ben, míg az Android a 15. helyen állt. Most már teljesen más a helyzet…

A 2016-os jelentések szerint az Android 523 hibát sorakoztatott fel, míg az iOS mindössze 161-et. Az Android ezzel a toplistában kapott helyet, míg az iOS a 15. helyet birtokolja. Ezeket az adatokat a CVE Details gyűjtötte össze és ezek kizárólag azt mutatják, hogy a hackerek számára melyik rendszert könnyebb feltörni, milyen könnyen férhetnek hozzá olyan információkhoz, melyekhez nem kellene.

2016-ban az Android volt a sebezhetőbb, de 2015-ben az iOS volt a „csúcson”. Itt most nem arról van szó, hogy melyik rendszer a rosszabb vagy melyik a jobb, a hibákat, sebezhetőségeket folyamatosan javítják.

Ha érdekel a teljes TOP 50 lista, akkor ITT megtalálod a CVE Details adatait.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.