Két új iPad, új MacBook generációk, új Mac Pro, újradolgozott iLife és iWork termékcsalád ingyen! Ezeket kaptuk dióhéjban a most októberben megrendezésre került Apple médiaeseményen. Na de részletezzük egy kicsit, hogy mivel lettünk gazdagabbak:

A Keynote elején Tim Cook az Apple sikereiről beszélt. Az első hétvégén 9 millió új iPhone készüléket adtak el…

… aztán jött az iOS 7 statisztikája, miszerint a megjelenés óta az iOS készülékek 64%-a már az új rendszert futtatja…

…végül az OS X Maverics dizájn és teljesítménybeli fejlesztéseiről esett szó. Íme, hogy melyik Mac készülékekre lehet telepíteni:

MacBook

Az Apple bemutatta új MacBook Air és Pro készülékeit. Az új készülékekben Intel Haswell valamint a 15″-os Retina MacBook Pro-ban Intel Crystalwell 4 magos processzor található. A képen láthatóak az árak is. Az új MacBook Pro készülékek akkuidejét 9 órára növelték normál használat mellett.

1

Mac Pro

A Mac Pro terén az Apple az új generációval forradalmit alkotott, hisz az új Mac Pro (fekete) mérete töredéke az előzőhöz képest, a méretváltozást a lenti képen láthatjátok…

…, de ez nem minden, ugyanis brutálisan erős gépezetről beszélünk, ugyanis akár 12 magos processzorral, 64 GB RAM-mal és 12GB VRAM-mal is megvásárolható

2

iLife és iWork

Ezt a két termékcsaládot teljesen kompatibilissé tették az új iOS 7-tel és az OS X Maverics rendszerrel, továbbá több érdemi fejlesztést is végeztek az Apple mérnökei. Továbbá, aki új Mac vagy iOS készüléket vásárol, annak INGYEN letölthető mind a két termékcsalád.

iPad Air és iPad Mini Retina!

Az új generációkat statisztikákkal konferálta fel Tim Cook, az Apple CEO-ja, miszerint az AppStore-ban már 475.000 iPad alkalmazás szerepel, illetve 170.000.000 db iPad készüléket adtak el eddig.

iPad Air!

43%-kal vékonyabb keret, könnyebb, gyorsabb…az iPhone 5S A7-es processzorát kapta meg, melyről tudjuk, hogy az első 64 bites chip, amely mobileszközben szerepel és egy M7 másodprocesszort is kapott az új iPad Air! Természetesen a kamerát is továbbfejlesztették, még szebb és még élesebb képeket készít az új iPad.

… az új iPad Air 10 órás akkuidőre képes használat mellett! A 16GB-os alapmodell az USA-ban 499$-os áron vihető, valamint November 1-től Magyarországon is megvásárolható lesz az új iPad Air!

3

http://www.apple.com/ipad-air/videos/#video-air

iPad mini

Az iPad mini 1024 x 768 – as felbontását megnövelték és ezáltal Retina felbontású lett a kijelző. A Retina kijelzős iPad mini 399$-os áron elérhető

4

Úgy gondolom, hogy elég sokat kaptunk most az Apple-től, azonban amire sokan számítottak volna, az az iWatch. Erre sajnos várnunk kell még…

Ezen a linken megtekinthető a Keynote videó:

http://www.apple.com/apple-events/october-2013/

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.