Mint ahogy már megszokhattuk, a Samsung idén is előrukkol egy strapabíró zászlóshajóval. Ezek általában a S széria tagjai kicsit átszabva, és neve mögé egy ”Active” szót kapnak. Ez utal arra, hogy durva körülmények között is képes bírni (pl.) egy kijelző betörés nélkül.

Samsung-Galaxy-S6-Active-Review-001 Samsung-Galaxy-S6-Active-Review-007
Samsung-Galaxy-S6-Active-Review-004 Samsung-Galaxy-S6-Active-Review-003

Nagy az esélye annak, hogy az elődje (Galaxy S6 Active) kinézetére fog kicsit hajazni, hiszen pár kiszivárgott képen már látható és ott felfedeztető egy kis hasonlóság (ilyen például a terepszínű minta és a hátlapon lépő gumi védelem). Egy szintén nem hivatalos képen az állítólagos specifikációját is láthatjuk. Itt szembetűnő a hasonlóság (ugyan azt tudja, mint a Galaxy S7). Ami kicsit érdekes, hogy a tesztben 5.5 colos kijelző méretet emlegetnek (kicsit nagy). Ebből arra lehet következtetni, hogy lehet kétféle S7 Active lesz. Egy sima hagyományos és egy edge (hajlított kijelzővel) ellátott. De jogosan merülhet fel a kérdés: ”Ha az S7 IP68-as szabványt kapott, akkor mivel lehet másabb ilyen téren?”. A válasz egyszerű, hiszen ez a készülék is megkapja az IP 68-as védelmet, ezen felül viszont kap még katonai minősítést, méghozzá egy: STD-810G védelmet. Ez annyit takar, hogy jobban bírja majd a magasságot, nyomást, ütést és a só sem okoz nagy problémát neki.

Galaxy-S7-Active-Side Samsung-Galaxy-S6-Active-Review-027

Nem tudjuk pontosan sem az árát, sem a megjelenés időpántját, viszont nagy eséllyel a Samsung csendben a háttérben jelenteti meg (mint ahogy ez lenni szokott ilyenkor).

Hirdetés
FORRÁShttp://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S7-Active-spotted-at-GFXBench-5.5-display_id80937
Fiatal informatikus vagyok, aki nagyon szereti az elektronikát. 2011-ben kezdtem el foglalkozni a mobiltelefonokkal és azóta is töretlen lelkesedéssel figyelem az újdonságokat.