Illetéktelen hozzáférés történt, aminek következtében rengeteg Plex felhasználó adatai szivároghattak ki.

Betörtek a Plex adatbázisába, 15 millió Plex felhasználó adatai szivároghattak ki, a cég levélben értesítette felhasználóit.

Kb. 30 millióan használják a Plex nevű streaming szolgáltatást, mellyel többek közt otthoni legálisan megszerezett tartalmainkat fogyaszthatjuk bármely eszközön, bárhol, bármikor.

15 millió Plex felhasználó adatai szivároghattak ki

A Plex persze ennél többet is tud már, például televíziós csatornák műsorai is elérhetőek általa, de a fő profil még mindig az otthoni streaming.

Egy használaton kívüli számítógépre is feltelepíthetjük, amin a régi DVD gyűjteményünket vagy a családi videókat tároljuk, és ha ezt megtettük, okostelefonon, számítógépen és a legtöbb okos tévén is elérjük azokat, választható minőségben, akár távolról is.

Ezt a szolgáltatást törték most fel, aminek következtében kiszivárogtak az email címek, felhasználónevek és a hashelt jelszavak.

A hashelt jelszó azt jelenti, hogy nem egyszerű szöveg formájában, hanem valamilyen kriptográfiai eljárást követően mentik el a jelszavakat az adatbázisba, így azokat könnyedén visszafejteni nem lehet.

Szerencsére itt az iparági sztenderd bcryptet használták, így nehezebben hozzáférhető a jelszó szöveges változata, de a Plex azt javasolja, hogy azonnal váltsatok jelszót, ha van Plex fiókotok.

Ti használtok valamilyen otthoni streaming szolgáltatást?

A kiemelt kép forrása: plex.tv

Hirdetés
FORRÁSArsTechnica
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.