A mobilgyártók napjainkban két megoldás közül választanak annak érdekében, hogy minél jobban kitolják a készülékeik üzemidejét. Az egyik, hogy minél nagyobb kapacitású akkumulátort szerelnek bele új mobiljaikba. A másik út pedig a gyorstöltési technológiák fejlesztése. Most utóbbi módszerben történt hatalmas előrelépés, mégpedig a Vivo részéről.

Egy egészen elképesztő, 120 wattos töltési technológiával rukkoltak elő, melyet 120W Super FlashCharge névre kereszteltek. A cég állítása szerint egy 4000 milliamperóra kapacitású telepet 5 perc alatt képes félig feltölteni, és mindössze 13 percre van szüksége a 100%-hoz.

A következő héten Shanghaiban kerül megrendezésre az MWC Shanghai 2019, ahol élőben is készülnek a technológia bemutatására. A rendezvényen egy teljesen új 5G képes okostelefon leleplezése is várható. A Vivo-n kívül más vállalat is készül hasonló fejlesztésekkel, a piacra kerülés dátumáról viszont egyelőre nincsenek információk.

Ti melyik megoldást választanátok, gyorsabb töltés vagy nagyobb akkumulátor?

 

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!