Hirdetés

Az ASUS büszkén jelentette be, hogy elsők között implementálták az Intel új generációs processzorait a most bemutatott gépeikbe. A 11. generációs Tiger Lake architektúrán alapuló új Intel processzorok modernizált 10 nm-es gyártási technológiával készültek, immár az ún. Willow Cove processzormagra épülnek a lapkák, illetve új Intel Iris Xe  grafikus gyorsítót kaptak.

Csak hogy legyen viszonyítási alapotok, az Intel mérései alapján az új processzormagok akár 24%-kal is gyorsabbak lehetnek az előző generációhoz képest (Ice Lake), az integrált grafikus gyorsító pedig közel kétszeres sebességnövekedést hoz magával.

Az új ASUS termékek 6 percben:

Az ASUS legfontosabb új termékei közé tartozik a 14 hüvelykes ExpertBook (B9400), amely kategóriájában a világ (jelenlegi) legkönnyebb üzleti felhasználású laptopja. A 3300 x 2200 pixeles kijelzővel felszerelt gép MIL-STD 810H katonai szabványnak is megfelel, WiFi 6 kártyával, 11. generációs Intel Core i7 processzorral és Thunderbolt 4-es csatlakozóval is rendelkezik.

Ezenkívül leleplezték a ZenBook Flip S-t (UX371), ami a világ legkeskenyebb OLED kijelzős laptopja, debütált a ZenBook S (UX393) is 3:2 képarányú kijelzővel, az új ZenBook 14 (UX435EA/EG) nevéből adódóan 14 hüvelykes kijelzővel és ScreenPaddel, valamint a ZenBook Pro 15 (UX535) is, ami 4K felbontású OLED kijelzőt kapott.

Képgaléria

ExpertBook B9400

Az új gépek nagy része idén ősszel már érkezik Magyarországra, de egyes modellek csak 2021 első negyedévében lesznek kaphatók. Ha esetleg többet szeretnél megtudni a gépekről, itt visszanézheted az ASUS bemutatóját (53 perces):

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.