Ahogy azt várni lehetett, a Xiaomi bemutatta a Black Shark gamer telefonjának örökösét, aminek a Xiaomi Black Shark Helo nevet adományozták. És ahogy az előd, úgy ez a modell is keményen odapörköl mindenkinek.

Az egyik nagy előrelépés a kijelző, immár nem LCD, hanem AMOLED panelről beszélünk, és szerencsére továbbra sincs notch, 6,01″-es méret viszont igen, méghozzá Full HD+ felbontással. A képfrissítési ráta 60 Hz, ha valaki többre vágyik, válassza a Razer Phone 2-t, vagy az Asus ROG Phone-t.

A Snapdragon 845-ös lapka mellé 6/128 és 8/128 GB-os kivitel társul, ám van még egy prémium verzió, amiben 10 GB RAM (!!) és 256 GB-os adattároló hever. Kamerából kettő jutott hátulra (12 + 20 megapixel), elölre pedig egy 20 megapixeles egységet szereltek.

A Xiaomi Black Shark Helo tápellátását a 4000 mAh-s akkumulátorra bízták, QC 3.0 támogatással, jár még Android 8.1 Oreo és MIUI 10 felület is.

Számos kiegészítővel lepte meg a népet a Xiaomi. A 6 és 8 gigás kivitelek mellé analóg joy jár, a 10 GB-os esetén viszont két kontrollert is kap a vásárló. Több gamer profil is konfigurálható. Akad még sztereó előlapi hangszóró, RGB-LED-es logó, HDR10-képes panel, ami az SDR-t is HDR-re képes alakítani. Jack kimenet? No az nincs, egy gamer telefonnál elhagyni ezt nagy hülyeség.

A Xiaomi Black Shark Helo ára 460 vagy 505 dollárba kerül (6 illetve 8 GB-os modellekről beszélünk), a csúcscucc végösszegét viszont még nem közölte a cég.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt