Ősszel a Samsung a fejlesztői konferenciáján mutatta be a Galaxy Book Flexet, most viszont egy olcsóbb modellt lepleztek le, névszerint a Galaxy Book Flex α-t (Alpha).

Az Alpha egy 13,3 hüvelykes, 2 az 1-ben masina, a különlegességei közé tartozik, hogy az 1920 x 1080 pixel felbontású kijelző egy QLED panel, ami maximum 600 nit fénysűrűségre képes. A Windows operációs rendszert futtató gép 10. generációs Intel Core processzorokkal lesz kapható, ám az egyelőre nem tisztázott, hogy i3 vagy i5, esetleg i7 procikról van szó, dedikált videokártyát viszont nem kapott, marad az Intel UHD Graphics.

Ha memóriafrontról közelítjük meg, 8 vagy 12 GB LPDDR4 RAM-ról beszélhetünk, a tárhely pedig 256 vagy 512 GB SSD. A beépített 54 Wh-s akkumulátorral a laptop 17,5 órányi üzemidőt ígér, ami így papíron remekül hangzik, a töltést USB-C-n keresztül intézhetjük.

Portok tekintetében nem fukarkodott a Samsung, az USB-C-n kívül van 2 db USB 3.0 csatlakozó, egy HDMI port és egy kombojack is. Az Galaxy Book Flex α nyitóára 829,99 dollár lesz és az első félévben fog piacra kerülni. Hazai értékesítésről egyelőre nincsenek információk.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.