Hirdetés

Egy biztos. Zajszűrős fejhallgatókban a Sony az élmezőnyben jár és ma hivatalosan is bemutatkozott a méltán sikeres széria új generációja, a WH-1000XM5.

A Sony ezúttal a dizájnon is változtatott, minimalistább lett, amikor először megláttam, a Surface Headphones és a Jabra Elite 85h keverékét láttam benne. Az oldala továbbra is érintésérzékeny, azonban a vegán bőrrel borított szivacsok még puhábbak lettek, mint az amúgy is puha WH-1000XM4-nél.

Külső szempontjából ami szomorú és ebben visszalépés történt, hogy az előddel ellentétben az új fejhallgatót nem lehet összecsukni, a két oldalát csupán forgatni lehet 90 fokban.

Ami a hangzást illeti, a zajszűrést és a beszédminőséget négy helyett összesen nyolc mikrofon segíti, amihez két vezérlő processzor is társul, ezek pedig hatékonyabban csökkentik a közép és magas frekvenciájú zajokat, ebben mindenképp fejlődött. A fejhallgató speciális kialakítású, könnyű és merev boltozatú, 30 mm-es hangsugárzókkal rendelkezik, ami szénszálas kompozit anyagból tevődik össze. Az LDAC kodekkel a hangzás vezeték nélkül is prémium, illetve adott a DSEE Extreme is, ami valós időben skálázza fel a fájlokat, amennyiben azok gyengébb minőségűek. MKBHD tesztje alapján a hangminőség nagyon sokat nem változott, de a WH-1000XM4 is kiválóan szólt.

Lehetőségünk van a Google Fast Pair segítségével gyorsan párosítani Androidos eszközökhöz, illetve Swift Pairrel pedig Windows 11 és Windows 10 operációs rendszert futtató gépekhez.

A WH-1000XM5 csomagolása nem tartalmaz műanyagot, maga a termék pedig autóalkatrészekből újrahasznosított műanyagokat tartalmaz.

A Sony új fejhallgatója egy feltöltéssel 30 órán át használható, a gyors PD töltéssel pedig 3 perc alatt 3 órányi üzemidőt nyerhetsz. A WH-1000XM5 május végétől lesz elérhető, hazai árat egyelőre nem tudunk. Amerikában 400 dollárról startol, ami átszámolva 150.000 Ft-ot jelent. Hazánkban ennél valamennyivel magasabb árazásra kell számítani.

Hirdetés
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.