Hirdetés

Október 4-én hajnalban a Netflix teljes fokozatra kapcsolt a lokalizációs rakétáin, így a teljes felhasználói felület magyarra váltott és megérkezett rengeteg sorozathoz és filmhez is a magyar szinkron, illetve felirat.

Elvétve eddig is fellelhető volt magyar felirat, sőt időnként szinkron is a Netflixen, mostantól azonban a tartalomgyártó minden saját tartalmát (Netflix Originals) ellátja ezekkel. Az október 4-i induláskor a legnépszerűbb saját gyártású tartalmak kapnak szinkront, míg a többi csak feliratot. Ez azonban rövidesen változni fog. A Netflix folyamatosan együtt dolgozik a magyar stúdiókkal, hogy minél hamarabb elkészüljön a szinkron. A nem saját gyártású tartalmakhoz pedig igyekszik a cég beszerezni a már meglévő szinkronizált hangsávokat, amennyiben van ilyen. Ilyen például a Jóbarátok vagy a Totál szívás néven egy időben az RTL-en futó Breaking Bad is.

A felhasználói felület magyarításába az is beletartozik, hogy a címek is magyar verziót kapnak, így például a The Crown ezentúl A koronaként lesz megtalálható. Persze ha valakinek ez nem tetszik, annak továbbra is opció, hogy angol (vagy a kívánt) nyelvűre állítsa a felületet. Ezen felül a tartalmaknál is megmaradnak a választható opciók, tehát ha eddig angolul nézted a Stranger Things részeket, akkor ezentúl is lesz rá lehetőséged. (Egyébként pont a napokban jelentették be, hogy jön a sorozat negyedik évada!)

Magyar tartalmak is felkerülnek a Netflix kínálatába

Hazai gyártású filmek közül első körben 50 lesz elérhető a Netflixen. Itthoni közönségsikereket (Valami Amerika), nemzetközileg elismert produkciókat (Saul Fia), különlegességeket (Kaméleon) és olyan különlegességeket is találunk majd, mint a zseniális animációs film, a Ruben Brandt, a gyűjtő.

A magyar tartalmak tára is bővülni fog idővel, egyelőre erről annyit tudunk, hogy a Netflix tárgyal a hazai filmesekkel. Arra a kérdésemre viszont, hogy a Barátok közt elérhető lesz-e, egyelőre nem adtak sajnos konkrét választ.

Amennyiben neked is van Netflixed, ennek a cikknek a megjelenésekor már magyar nyelvű felületet kell látnod számítógépen. Ahhoz, hogy az applikációkban is elérhető legyen a magyar nyelv, frissíts a legújabb verzióra!

 

Frissítés: többen írtátok, hogy nálatok nem jelent meg automatikusan a magyar nyelv. Ha ez történt, akkor a Netflixen belül a profilotokba belépve tudjátok átállítani a nyelvet magyarra. Ha ezt megteszitek, a felhasználói felület váltani fog. Ahhoz, hogy a magyar szinkron és a felirat elérhető legyen, nem kell ezt megcsinálni.

Ez is érdekelhet: Végre letölthetővé váltak az HBO GO tartalmai!

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.