Hirdetés

Az USB-C-s iPhone-ok után jöhetnek az USB-C-s AirPodsok is, a változás hátterében valószínűleg a 2024 őszén életbe lépő EU-s szabályozás áll.

Miután az iPadek USB-C-re váltottak, a Macek is Type-C portokkal rendelkeznek, jövőre jöhetnek az USB-C-s AirPodsok. A változás mindenképp nagy előrelépés lenne, ugyanis a legtöbb gyártó már 2-3 éve erre a csatlakozóra váltott, így ennek a használata számos kényelmetlenséggel leszámolna.

Manapság már a megszokáson és a korábbi kiegészítőkkel visszafelé kompatibilitáson kívül semmi sem indokolja, hogy az Apple saját csatlakozót használjon. Sőt, ez kimondottan hátrányos, és megnehezíti az életet, ugyanis egy-egy kiegészítőből külön kell Lightningos és USB-C-s verziót gyártani, ha a gyártók mindkét platformot támogatni kívánják, és nem oldható meg a csatlakozás egy univerzális kábellel.

Jövőre jöhetnek az USB-C-s AirPodsok
A kép illusztráció, forrása: 9to5Mac

Ha elvonatkoztatunk a telefonhoz csatlakoztatható kiegészítőktől, elég csak arra gondolni, hogy minimum kétféle kábelt kell nap mint nap hurcolnunk, hiszen szinte minden USB-C-s, kivéve az Apple termékei, meg esetleg az évekkel ezelőtt megjelent, még microUSB-t használó kütyük, amik szerencsére kezdenek kikopni.

Ez a helyzet 2024-től megváltozik, amikortól is életbe lép az új EU-s szabályozás, ami megköveteli az USB-C használtatát a mobileszközök esetében.

Az Apple-nek is az új szabályok szerint kell alakítania a termékeit, így valószínűleg jövőre megkezdik az átállást.

A megbízható szivárogtató, Ming-Chi Kuo szerint jövőre az AirPods is olyan tokkal fog majd rendelkezni, ami USB-C-n keresztül lesz tölthető a korábbi Lightning helyett. Ugyanakkor arról is beszámolt, hogy várhatóan az idén érkező AirPods Pro 2 még Lightning csatlakozóval jelenhet meg.

Az Apple már teszteli az USB-C-s iPhone-okat, viszont ebben az esetben is igaz, hogy várhatóan 2023 előtt nem jelenik meg ilyen modell, így az idei széria még Lightningos lehet.

Ti örülnétek az USB-C-s AirPodsoknak? Várjátok az átállást?

A borítókép illusztráció, forrása: 9to5Mac

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.