Az LG egy teljesen új terméksorozatot indított útjára, méghozzá “Q” megjelöléssel és FullVision kijelzővel. A gyártó szerint ezek a modellek a felső kategóriás készülékekből merítenek és elérhető áron igyekeznek vásárlókat szerezni maguknak. Ahelyett, hogy G6 mini néven kerültek volna forgalomba, az LG három új mobilt is leleplezett, kicsit eltérő megnevezéssel.

Az LG Q6 mellett ugyanis debütált a Q6+ és a Q6α, közöttük viszont csak memória terén van lényeges különbség. Az 5,5 hüvelykes, Full HD+ (2160 x 1080 pixel) felbontás adott, ahogy egyébként a Snapdragon 435-ös chipset és a 3000 mAh-s akkumulátor is.

A RAM és a tárhely viszont az alábbi módon változik:

  • LG Q6α – 2GB RAM / 16GB tárhely
  • LG Q6 – 3GB RAM / 32GB tárhely
  • LG Q6+ – 4GB RAM / 64GB tárhely

A képességek közé tartozik a 802.11n-es WiFi, a Bluetooth 4.2. A hátlapra egy 13 megapixeles kamera került, elölre pedig egy 5 megapixeles, 100 fokos szögben látó egységet szereltek. A Series 7000 alumínium burkolatba csomagolt készülékek támogatják az arcfelismerés is.

Az Q6 sorozat tagjai augusztusban kerülnek fel a boltok polcaira, méghozzá a világ minden fontosabb piacán, tehát Ázsiától Európáig mindenhol.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt