A Facebook Messenger kétségkívül a legnépszerűbb IM applikáció és hiába van már a legtöbb okostelefonon sötét mód, a letöltött appokra sajnos ez nem vonatkozik, ezekhez az alkalmazás fejlesztőjének kell megcsinálni az AMOLED/OLED paneleknél különösen hasznos funkciót.

A Messenger kapcsán időről időre felreppen egy hír, hogy hamarosan érkezik a sötét felület, azonban még mindig nincs hivatalos információ ezzel kapcsolatban. Az XDA szorgos fejlesztőinek köszönhetően azonban most bárki bekapcsolhatja a Messenger sötét módját, ehhez csak egy egyszerű trükköt kell végrehajtani.

Nincs más dolgod, minthogy a Messengeren belül magadnak vagy egy ismerősödnek küldj egy hold emojit ( 🌙 ), és megjelenik az üzenetváltási ablak felett a Sötét mód bekapcsolásának opciója, amit ezután az app főoldalán, a profilképedre kattintva tudsz ki/be kapcsolgatni.

Mi is kipróbáltuk több készüléken is és működik, lehet, hogy többször is el kell küldeni a hold emojit, nálunk az első után feldobta a lehetőséget, de fontos azt is megjegyeznem, hogy nem mindenkinél működik még, ezt a lehetőséget profilonként kapcsolják be.

Ha nem megy elsőre, akkor  a következőket tudjátok megtenni.

  • próbáld meg még párszor elküldeni ezt az emojit
  • az elküldött emojira bökj rá párszor
  • ha ekkor sem működik, próbáld újraindítani a telefont
  • ha ez sem segít, akkor nézd meg, hogy a legfrissebb Messenger verzió van-e telepítve a mobilodra, lehet hogy van frissítés a Play Áruházban
  • ha ez sem jön be, akkor utolsó próbaképp telepítsd újra a Messengert.
  • ha ezután sem működik, akkor türelem 🙂
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.