A Google 2016 második felében bejelentette YouTube Go névre keresztelt alkalmazását, mely kifejezetten arra összpontosít, hogy minél kevesebb adatforgalmat használjon, illetve hogy offline módon, internet nélkül is lehessen videókat nézni.

Az alkalmazás ma debütált Indiában. Ezt kifejezetten az olyan felhasználóknak fejlesztette a Google, ahol nem olyan jó az internet, így lehet módosítani a felbontást, hogy minél kevesebb adatforgalmat emésszen. Láthatjuk a videók előnézetét GIF-ben, ami segít eldönteni, hogy letöltsd-e az adott videót.

A felhasználók az appon keresztül letöltött videókat egyszerűen Bluetooth segítségével meg lehet osztani más mobilokkal is, így azokon abszolút offline módon lehet nézni ezeket és talán ez a legjobb funkciója a YouTube Go-nak. Egyelőre még csak Indiában érhető el, vélhetően hamarosan elérhető lesz hazánkban is, illetve még béta verzióban van, szóval előfordulhatnak hibák. Aki nem szeretne várni, az letöltheti ITT az APK-t.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁS9to5google
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.

  • Flutter shy

    Iphone-ra mikor jön?! 😀

  • Tóth Jani

    Igaz lassan egy videót sem lehet letölteni, igy meg csak egy sima lejátszó.