A Visa Europe 2016. május 19-én Londonban bejelentette új Visa Europe Digital Enablement Programjának (VEDEP) elindulását, amely a Visa hálózata segítségével egyszerűsíti a harmadik fél által nyújtott mobiltárca szolgáltatások bevezetését.

Többek között a Google Android Pay is szerepel az együttműködő partnerek között, valamint számos vezető bank az Egyesült Királyságból.

A VEDEP olyan megoldást nyújt a technológiai partnervállalatok és a bankok számára, amely a Visa tavaly bevezetett biztonsági tokenizációs technológiáját is magában foglalja.
Ez a technológia segít a kártyatulajdonosok adatait biztonságban tartani függetlenül attól, hogy milyen módon történik a fizetés. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a tokenizáció megkönnyíti a harmadik fél által nyújtott pénztárca-szolgáltatások elindítását a kibocsátók számára.
A VEDEP programban résztvevő bankok automatikus hozzáférést kapnak azokhoz a mobiltárca-szolgáltatókhoz, amelyek szintén résztvevői a programnak.

androidpay_gettyimages_475293988_640x640“A bankoknak számos kihívással kell megküzdeniük a mai világban, hogy fel tudjanak zárkózni a rendkívül gyors technológiai fejlődéshez. A VEDEP programmal egy gyorsabb, zökkenőmentesebb belépési lehetőséget kínálunk számukra a mobiltárca szolgáltatók világába, mindezt a biztonságos tokenizációs technológiával kiegészítve.” nyilatkozta Norman Butler, a Visa Europe üzletfejlesztési ügyvezető igazgatója.  “A mobilfizetés várhatóan exponenciálisan növekszik majd az elkövetkező években, és az Android segít abban, hogy egyre többen részesüljenek a mobilinternet nyújtotta előnyökből, így izgatottak vagyunk, hogy partnereink között üdvözölhetjük”.

A program előnyei a következők:

  • gyorsabb integráció, bonyolult kétoldali jogi megállapodások nélkül,
  • olyan kereskedelmi keretrendszer, ahol nincs külön díjfizetés a technológiai partnerek és a bankok között,
  • fokozott biztonság és fogyasztói adatvédelem a Visa biztonságos tokenizációs technológiájának köszönhetően; és
  • a Visa Europe hozzáférést biztosít a pénztárca-szolgáltatók számára több mint 3000 bankból álló hálózatához.

A VEDEP program jelenleg csak az Egyesült Királyságban elérhető, de a közeljövőben egyre több európai országban tervezik a szolgáltatás bevezetését.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen írok. Az írás mondhatni közel áll hozzám, mivel jelenleg kommunikáció és média szakos hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.