Az idei WWDC-n természetesen a macOS frissítés sem maradhatott el. Az új operációs rendszert macOS High Sierra névre keresztelte az Apple.

Fotók

Apróbb fejlesztéseket végeztek a Fotók alkalmazáson, többek között bővült a szerkesztési felület, mostantól akár Photoshopba is könnyen áttehetjük a módosítani kívánt képet. Emellett javult az arcfelismerés mód, valamint új nézetek lelhetők majd fel.

Safari

Az Apple kijelentette, hogy a macOS High Sierra alatt a Safari lesz a leggyorsabb böngésző, legyőzve a Google Chrome-ot. A Tracking Prevention biztonságosabb böngészést nyújt a felhasználóknak, valamint az AutoPlay blokkolásnak köszönhetően nem fognak maguktól elindulni a videós tartalmak.

Mail

Aminek nagyon örülünk, hogy 35%-kal kevesebb helyet foglalnak majd a mailek, valamint a Spotlight és az alkalmazás keresőjét mostantól pedig egyként kezelhetjük.

Grafikus processzor

Az új operációs rendszerben debütáló Metal 2 még lenyűgözőbb vizuális élményt ad, valamint gépi tanulási és VR-lehetőségeket is nyújt.

Az HFS helyett APFS, azaz Apple File System fogja segíteni az operációs rendszert. A H.294 kódolás helyett pedig H.295 lesz a High Sierra rendszerben.

Hogy pontosan hogy is szuperál majd a macOS High Sierra, szeptemberben kiderül.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen írok. Az írás mondhatni közel áll hozzám, mivel jelenleg kommunikáció és média szakos hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.