A Nokia 9 létezése és érkezése gyakorlatilag már nyílt titok, a HMD Global irányítása alatt a finnek is készülnek egy igazi prémiumkategóriás mobillal. Most egy új kép szivárgott ki az interneten erről a modellről, egész pontosan a hátlapról. A Nokia 2-es mellett pózoló 9-es hátsó része nem okoz nagyobb megdöbbenést, ugyanakkor kellemes eszközt vetít előre. A lekerekített oldalak bizonyára kellemesebbé teszik a kézben tartást, az üveg hátlap sem olyan meglepő (elvégre a vezeték nélküli töltés fém hátlappal nem működne).

A dupla optikás kamera is elvárható ezen a szinten, alatta pedig ott az ujjlenyomat-olvasó is, így elsősorban a bevált recept szerint folyhatott a tervezés. Egyelőre a pletykák szerint a Nokia 9-ben Carl Zeiss kamera, 6/8 GB RAM, 128 GB belső memória, IP68 védettség és Android Oreo rendszer várható, sőt még az írisz szkenner sem elképzelhetetlen (lásd Lumia 950). Jelen állás szerint a csúcsmodell idén már nem kerül bemutatásra, de a jövő év elején, akár a CES kiállítás keretein belül debütálhat majd.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSNokiapoweruser
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)
 • fapapucs

  A lumia 950-nek mi köze van a nokiához?

  • Mivel a Nokia mobiltelefonos részlege a Microsofthoz került, majd onnan a HMD Globalhoz, így a Lumiák részben Nokiák is voltak, főleg mivel az első időkben Nokia Lumia néven kerültek piacra, később nevezték át Microsoft Lumiára.

 • Gábor László Vincze

  “az üveg hátlap sem olyan meglepő (elvégre a vezeték nélküli töltés másképp nem működik,,
  Nekem Nokia Lumia 930asom van aminek nem üveg a hátlapja hanem polikarbonát, de érdekes mégis vezeték nélkül töltöm

  • Nyilván a fémre gondoltam, ugyanis a mai prémium telefonok általában fémházzal jönnek, de ha vezeték nélküli töltés is kell, akkor üveget kell használniuk. Lásd pl. az újabb Samsung S és Note szériák. Átírtam az említett mondatot, nem fogalmaztam elég pontosan.