Az idén szeptemberben debütáló iPhone készülékekről már eddig is sok pletyka került fel az internetre, káva nélküli kialakításról, vezeték nélküli töltésről, OLED kijelzőről és üveg hátlapról mennek a hírek, melyek közül lehet, hogy valami megvalósul, valami nem.

Ami biztosra vehető, az az OLED panel, ugyanis az Apple milliós nagyságrendben rendelt be a Samsungtól kijelzőket. Jelenlegi állás szerint három iPhone érkezik szeptemberben, két “frissített, ráncfelvarrott” modell, valamint egy “pro/prémium” változat, melyben az OLED panel lesz.

Az Apple is tudja, hogy neki is formabontó, innovatív megoldást kell piacra dobnia, ha meg szeretné tartani jelenlegi pozícióját a piacon. Jelenleg az ujjlenyomat-olvasóról szólnak a hírek, a legáltalánosabb elmélet, hogy az Apple a kijelző alá fogja integrálni a szenzort, azonban gyártási nehézségek miatt megakadt a folyamat az ellátási láncban. Emiatt az Apple drasztikus megoldásra kényszerülhet, miszerint a hátlapra kerülne át a Touch ID.

Andy Hargreaves, a Pacific Crest Securities elemzője szerint az Apple számára ez egy mindent, vagy semmit jellegű döntés lesz. Szerinte két lehetősége van a vállalatnak, vagy késlelteti a piacra dobást, vagy nem lesz ujjlenyomat-olvasó az OLED iPhoneban. Ez utóbbi abszolút nonsense, az Apple rengeteg erőforrást fordít az adatvédelemre és a biztonságra, kihagyná azt a szenzort, amit már a legtöbb alkalmazáshoz is használni lehet autentikációra? Valószínűtlen!

A megoldás inkább az lehet, hogy késik az OLED modell piacra dobása és akkor marad a kijelzőbe integrált feloldási lehetőség, hisz mi értelme lenne 10. évfordulós iPhonet úgy kiadni, hogy nincs benne a teljes potenciál, csak félmegoldást prezentál az Apple?

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSPhoneArena
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.