A 2016-os MacBook Pro termékcsalád kapott hideget és meleget is egyaránt, ami viszont egyértelműen észrevehető, hogy Touch Bar nélkül csak a belépőszintű 13 inches modellt lehet megvásárolni.

Aki most venne Touch Bar nélküli, de 15 inches MacBook Prot, annak sajnos be kell érnie a 2015-ös modellel. A Touch Bar egyébként sokak szemében egy haszontalan dolog, viszont ha azt vesszük figyelembe, hogy adott programoknál milyen sok opciót fel tud kínálni, akkor máris nem olyan rossz, de mindenesetre egy Touch Baros modell drágább, mintha anélkül vásárolnánk meg.

MacBook Pro 2016

Az AppleInsider jelentése szerint idén az Apple megadja a vásárlóknak a lehetőséget, hogy eldöntsék, szeretnének-e OLED segédpanelt a billentyűzet fölé 15 inches modelljükbe, avagy sem, hisz sokaknak nem jön be ez az újítás.

A 2016-os palettában a legolcsóbb 13 inches MacBook Pro 549.990 Ft-ba kerül, míg a legolcsóbb 15 inches változat Touch Barral már 879.990 Ft. Ez azért elég nagy különbség és sokan nem adnának ki ennyi plusz pénzt, de azt is hozzá kell tenni, hogy nem csak a panel a különbség, hanem hardveresen is erősebb a 15 hüvelykes.

Mindenesetre várjuk a fejleményeket, az Apple is jól jár, ha lesz egy néhány tízezer forinttal olcsóbb 15 inches modell is.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSUbergizmo
MEGOSZTÁS
Laci
Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.