A Computexen megtaláltuk az eddiginél is olcsóbb Windows 8.1-es Toshiba tabletet. Múlt héten mutatkozott be az Encore 2 8-as modell, ami 199 dolláros áron kerül piacra, ma viszont lehetőségünk volt kipróbálni az Encore 7-et, ami ennél is olcsóbb lehet.

Az új Encore 7 a nevéből is adódóan 7 hüvelykes kijelzővel rendekezik, ennek a felbontása 1024×600 pixel, viszont a színek csak szemből néznek ki szépen, oldalról torzulnak, bizony ez nem IPS, valószínűleg csak egy jobb TN panel. A tablet kívülről közel ugyan úgy néz ki, mint az Excite Go modell, a hátlapja szükre, hasonló a sima Encore-hoz, viszont itt már nincs kamera. Hangszóró terén is hasonló a helyzet, itt is már csak egyetlen hangszóró lesz.

Az Encore 7-be az új Intel Atom Z3735E került, ami négy 1,33 GHz-es maggal rendelkezik, mellé pedig 1 GB RAM és meglehetősen kevés, 16 GB háttértár lesz, ebből oylan 5 GB marad majd csak szabadon, persze van microSD slot.

Az Encore 7 ára egyelőre nem ismert, 150-200 dollár között sejthető, ahogyan a megjelenéséről sincs még pontos információ.