Ahogy Conchita Wurst énekelte, “rise like a phoenix”! Hamvaiból feltámadva új néven dobta piacra a Samsung a Galaxy Note7-et, és ez a Note FE (Fan Edition). Az iFixit csapata nem is tétovázott, rá is tették a mancsukat egy példányra és szétszedték, hogy megnézzék mi a különbség belső felépítését tekintve az eredeti Note7-hez képest.

Miután szétszedték a készüléket, megállapították, hogy a Note FE gyakorlatilag tényleg csak az akkumulátorban különbözik, ugyanis kisebb, 12,32 Wh-s telepet kapott, ami 9%-kal kisebb, mint a 13,48 Wh-s akku a Note7 esetében. Fizikai méretét tekintve alig észrevehető a különbség, de maga a telep 2,3 grammal kevesebbet nyom és a kapacitása is kisebb (3000 mAh).

Még egy különbséget fedeztek fel és ez az antennavezetés, amit a Samsung azzal magyarázott, hogy ennek módosítására a koreai hálózatokkal való kompatibilitás miatt volt szükség, ami jogos, hisz a javított Note FE csak Koreában kapható.

Ha lenne Magyarországon is, te vennél Note FE-t?

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSiFixit
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.