samsung_galaxy_tab_pro_8_4_tablet_video_tech2

A Samsung a CES-en mutatta be a Galaxy Tab Pro szériát, ami három tabletet foglalt magában, a 8,4, a 10,1 és a 12,2 hüvelykes modellek TFT LCD kijelzőt kaptak a hivatalos bejelentés szerint, ami azért lehetett csalódás egyes olvasóknak, mert előzetesen a pletykák arról szóltak, hogy a Samsung 2014-ben újra belefog a Super AMOLED kijelzős tabletek gyártásába.

Még a 2011-es IFA kiállításon mutatta be a gyártó a Galaxy Tab 7.7-es modellt, a gyártó első és eddigi egyetlen Super AMOLED Plus kijelzős táblagépét, amely akkor elsősorban magas ára, illetve az Apple jogi támadásai miatt nem lett nagy siker. 2014 lehet a Samsung visszatérése a Super AMOLED kijelzővel szerelt tabletjeinek, legalábbis a korábbi pletykák erre hivatkoznak.

A Samsung Magyarország Facebook oldalán merült fel egy kérdés arról, hogy a Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 LTE-s verziója mikor lesz elérhető Magyarországon, amire a gyártó hivatalos képviselete a következőt válaszolta:

,,Nálunk majd a TAB Pro AMOLED-es verziója lesz elérhető, előreláthatóan júniusban.”

samsung_galaxy_tab_pro_super_amoled_tech2

Ez igen fontos kijelentés, hiszen ez az első hivatalos forrásból származó információ. Ez arra utal, hogy a Galaxy Tab Pro 8.4-es verzióból hamarosan bemutat a Samsung egy másik verziót is, amely nem TFT LCD kijelzővel, hanem Super AMOLED kijelzővel rendelkezik majd. Ez esetleg az SM-T805-ös modell lehet majd, ami korábban már feltűnt. A Samsung Magyarország egy időhatárt is meghatározott, azt írják, hogy júniusban, azaz három hónap múlva jelenik meg a tablet Magyarországon, tehát hamarosan be is kell ezt mutatnia a Samsungnak ahhoz, hogy utána piacra dobja azt.

Nem kizárt, hogy esetleg a 10,1 és 12,2 hüvelykes Galaxy Tab Pro tabletek is kapnak egy Super AMOLED kijelzős verziót, erről egyelőre nincs információ.

via Facebook