A Samsung Electronics is részt vesz a Milánói Dizájn Hét kiállításon április 4-től 9-ig. A koreai cég a világhírű Zaha Hadid Architects vállalattal és az Universal Everythinggel együttműködve mutatja be a pár napja megjelent Galaxy S8 történetét formatervezés, technológia és élmény szempontból.

Patrick Schumacher és Johannes Schafelner felelt a Galaxy S8 dizájnjáért. A látogatók személyre szabott, digitális installációkat idéző enteriőrön kelhetnek át.

„A Milánói Dizájn Hét egyedülálló lehetőség számunkra, hiszen a formatervező iparág legragyogóbb és legnagyobb elméi között mutathatjuk be a Galaxy S8 és S8+ tökéletes kifinomultságát” – mondta Younghee Lee, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának globális marketingért felelős ügyvezető alelnöke. – „A Galaxy S8 és S8+ hasznos innovációk iránti elkötelezettségünk jelképei; a tok nélküli Infinity Display-jel olyan készülékeket alkottunk, amelyek korábban soha nem látott módon kapcsolódnak a felhasználóval, és amelyekben a funkcionalitást nem korlátozza a forma.”

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Samsunggal közösen köszönthetjük a formatervezés iránt érdeklődő közönséget a Milánói Dizájn Héten” – mondta Patrik Schumacher, a Zaha Hadid Architects vezető építésze. – „A Határok nélkül kiállítás tökéletes példa arra, hogy az anyag és a technológia találkozásából miként jöhet létre természetes áramlás az eszköz és felhasználója között, és egyben az Universal Everythinggel való fantasztikus együttműködésünk alapjául is szolgált. Gyakran keressük a természet rendszereiben fellelhető logikát és összefüggéseket, amikor olyan környezetet szeretnénk létrehozni, amelyben az innovatív dizájnnak és technológiának köszönhetően a forma és a funkció egybeolvad. Ez a kutatómunka az installáció dizájnjának minden elemében fellelhető.”

A Samsung a Wallpaper céggel együttműködve létrehozott egy exkluzív formatervezői könyvet is, ezzel ünnepelve a Galaxy S8 esztétikus innovációját. A könyv betekintést nyer a készülék készítésének folyamatába, valamint olvashatunk kortárs művészek és kritikusok kommentárjairól is. A Design Book digitális formában itt érhető el, de videónkban is megnézhetitek:

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen írok. Az írás mondhatni közel áll hozzám, mivel jelenleg kommunikáció és média szakos hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.