2016 utolsó két negyedéve a Note7 bukása miatt nem volt annyira profitáló a Samsung számára és néhány viccelődő kommentet leszámítva az emberek nagy része túltette magát az ügyön és most már a Galaxy S8 van a fókuszban.

Noha csak kb fél óráig fogdostuk a készüléket a londoni bemutató után, az első benyomás igen pozitív mind a két modellt illetően. Nyilván vannak nem túl pozitív tulajdonságai, de ez is igazából szubjektív, kinek mennyire tetszik pl. az ujjlenyomat-olvasó elhelyezése.

A Samsung nagyon sokat vár a készüléktől, az eredmény pedig majd az év Q2-es jelentéseiből derül majd ki, viszont a vállalat nagyon jól indította az évet, köszönhetően részben a jól sikerült Galaxy A (2017) szériának, melyek közül az A3 (2017) és az A5 (2017) kapható Magyarországon.

Az első negyedéves pénzügyi becslések már kint vannak, a jövedelem 50 billió won, ami nagyjából 12,8 billió forintnak felel meg. Érdekel, hogy néz ez ki számokban?

~ 12.872.154.100.000 Ft

Ebből a becsült profit nagyjából 9,9 billió won, ami nagyjából 2,55 billió forintot jelent. Ez megdöntené a 2013 Q3-as időszakában felállított 6,68 billió wonos profitot, szóval minden kétséget kizáróan jó negyedévet zárt a Samsung, végre sikerül kilábalni a gödörből.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSTheVerge
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.