Egy előző irományomban már olvashattatok az RHA MA750i-ről, és most egy újabb fülhallgatót próbálhattam ki, és hát ha az első fülhallgató tetszett, akkor erre nem igazából tudok már mit mondani. Egy kis kellemetlenségem volt a kütyüvel kapcsolatban, de erről majd később fogok nektek írni.

rha-t10i-tech2-12Dizájn

Nagyon elegáns kinézetett kölcsönzött a gyártó a T10i-nek, rozsdamentes acélból készült fejeket és vezérlőt kapott, az anyaghasználat abszolút prémium. A kábel a fül mögött vezetendő el, így nem fog lógni össze-vissza, illetve egy nagyon kényelemes anyaggal vonták be a fül mögötti kábelt, hogy ne sértse a felhasználót használat közben.

rha-t10i-tech2-7A füles fejének nagy része beleül fülünkbe és ez biztosítja, hogy ne essen ki még akár futás vagy fejenállás közben sem. A 3.5 mm jack csatlakozó természetesen aranyozott, illetve a csatlakozó felett megerősítették a kábelt, hogy ne törjön, odafigyeltek arra is, hogy hol sebezhetőbb a termék, így ott erősítették meg, ahol szükség volt rá.

rha-t10i-tech2-3 rha-t10i-tech2-15


A fülhallgató kapott egy nagyon igényes hordozó táskát is, ahogy a többi RHA fülhallgató is. Benne ugyanúgy, mint az előző RHA fülhallgatónál is egy fém lapon a harangok találhatók és pluszba kapunk hozzá „tuning filtert”. Egy magas, egy közép és egy mély szűrőt. Ezeket ha cserélgetjük, a zenének az adott filternek megfelelő hangokat emeli ki. Tényleg nagyon sokat tud dobni a zenei élményen.

rha-t10i-tech2-1

Élmény

Az RHA eddig nem okozott csalódást nekem és szerintem annak sem, aki megvette már valamelyiket. Az előző terméknél egy gond volt csupán, hogy nem volt benne mély…itt megkaptuk. A hangzás sokkalta színesebb és erőteljesebb.

rha-t10i-tech2-16A szűrők hihetetlen pluszt adnak ennek a kis eszköznek, stúdió minőségű hangokat kapunk. Kényelemről is írok pár gondolatot. Amikor először használjuk a T10i-t, akkor nincs vele semmi baj, viszont egy pár óra folyamatos használat után iszonyatosan nyomja a fület sajnos és a fém fejeknél ez lehet, hogy még rosszabb. Dupla haranggal használtam, ami kiemelte a hangzást és kényelmesebb is. Óvatosan kell azonban használni, mert a zajszűrése nagyon jó és nem lehet hallani semmit benne.

Technikai adatok

Driverek Dynamic (model 770.1)
Frekvencia tartomány 16 Hz – 40 kHz
Impedancia 16 Ohm
Érzékenység 100 dB
Max teljesítmény 1/5 mW
Súly 41 g
Kábel 1,35 m OFC
Csatlakozó 3,5 mm aranyozott

Összegzés

11/10… Az élmény, a dizájn, a tartozékok és a hangzás tekintetében. Nehéz belekötni a hosszú távú használaton kívül. Ismét egy prémium terméket tudtam tesztelni. Az RHA T10i fogyasztói ára 55.000 – 65.000 Ft közé tehető, attól függ, hogy honnan vásároljátok. Nem olcsó, de aki megvásárolja, az csalódni nem fog benne.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt
Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.