Az elmúlt pár héten egy RHA MA750i volt a társam a mindennapokban, ami a gyártó legjobb fülhallgatója. Mikor a kezembe vettem, egy igazán impozáns dobozzal találtam magam szemben és már akkor tudtam, hogy ez nem egy hétköznapi fülhallgató lesz. A dobozban megannyi tartozék lelhető fel.

rha-ma750i-tech2-7 rha-ma750i-tech2-3

rha-ma750i-tech2-6Mikor először hallgattam volna a headsetet volt egy kisebb bajom a fülbe helyezéssel, mert a kábel nem akart sehogy sem jól állni, aztán végül is rájöttem. Az élmény – mikor megszólalt az MA750i – egyszerűen lenyűgözött, a hangok kristálytisztán szóltak, főleg a magas hangoknál jött ez ki nagyon jól és sehol sem torzított.

Az MA750i hallójárati fülhallgató megfelel a Japan Audio Society által megalkotott Hi-Res Audio szabványnak. A zajszűrőnek köszönhetően tökéletesen kizárja a külső zajokat, így tényleg csak a zenére tudunk összpontosítani. Személy szerint az eddig használt fej- / fülhallgatómhoz képest viszont kicsinek érzem a basszus mennyiségét.

rhama750iMaga a fülhallgató kialakítása eltér az átlagtól. A kábelt a fül mögött lehet elvezetni (itt már rugalmas műanyag borítást kapunk), így a kényelmi faktor sokkal nagyobb, mint egy átlagos headsetnél.

rha-ma750i-tech2-22 rha-ma750i-tech2-21

Rozsdamentes acélból készült az eszköz és igazán szép látványt és prémium érzést is nyújt. Található rajta mikrofon, illetve egy 3 gombos távirányító is, ami szintén nagyon hasznos tud lenni, ha zenét váltani, hangerőt módosítani vagy hívást felvenni szeretnénk. Az aranyozott 3.5 mm jack dugó felett találhatunk egy kábel törés ellen készült rugót.

rha-ma750i-tech2-20A doboz tartalma, mint már írtam, elég terjedelmes:

  • MA750i In-Ear fülhallgató
  • 6 pár dupla sűrűségű szilikon gumiharang – S x2 / M x2 / L x2
  • 2 pár dupla peremű szilikon gumiharang – S x1 / L x1
  • 2 pár memóriahabos fül illeszték – univerzális méretben
  • Rozsdamentes acél fül illeszték tartó
  • Prémium minőségű fülhallgató tok
  • Krokodil csipesz a kábel rögzítéséhez

RBH PictureA fülhallgató specifikációja:

Meghajtók 560.1 dinamikus meghajtó
Frekvencia tartomány 16-40,000 Hz
Névleges ellenállás 16 Ohm
Érzékenység 100 db
Névleges/Maximális teljesítmény 1/5 mW
Súly 36 g
Kábel 1,35 m hosszú, megerősített oxigén mentes rézkábel
Csatlakozó 3,5 mm, aranyozott csatlakozóval ellátott

Személyes tapasztalataim szerint az RHA MA750i In-Ear fülhallgató teljes mértékben prémium és mindenképpen megéri beszerezni, hiszen olyan élményben lesz részünk, amiben hang terén még soha. A memóriahabos fül illeszték hihetetlen kényelmes és nem esik ki a fülből semmilyen mozgás hatására sem.

rha-ma750i-tech2-8Magyarországon hivatalos Apple márkaboltokban, Muzix group boltokban, illetve T-Pontokban lehet megvásárolni kb. 30.000 Ft-os végfelhasználói áron. Kifejezetten ajánlott olyanoknak, akik sokat futnak vagy edzenek, nekik biztos nem fog kiesni fülükből ez a fülhallgató.

rha-ma750i-tech2-25

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt
Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.