Az elmúlt pár hét szenzációja, a Pokémon GO kiterjesztett valóság játék az iOS és Android készülékeken továbbra is töretlen sikerű. Nemrég Magyarországon is elérhetővé tették a játékot, mi is útnak indultunk, hogy begyűjtsük a legritkább zsebállatokat.

pokemonAmi érdekesség viszont, hogy a Microsoft portugál Facebook oldalán egy felhasználónak a következőt kommentelték (magyarra fordítva) a játékkal kapcsolatban:

Hello Rafael, 
Az applikáció hamarosan elérhető lesz, megtalálod majd a Windows Phone áruházban.
Köszönettel,
A Microsoft Portugal csapata

Ezek szerint hamarosan elérhető lesz a Microsoft mobilplatformján is a játék, azt még nem tudni, hogy Windows Phone 8.1 vagy csak Windows 10 Mobile verzión. Ami viszont még érdekesebb, az az újabb reakció a Microsoft részéről:

Kedves rajongók, elnézést kérünk a korábbi hozzászólásunkért. Többen is jeleztétek, hogy szeretnétek, ha megjelenne a Windows Phone áruházban az alkalmazás. Keressük az opciókat, hogy eleget tudjunk tenni ennek a kérésnek. Ígérjük, hogy informálunk benneteket, ha bármilyen fejlesztés elindulna.

Ez már nem annyira biztató, viszont nem zárják ki a lehetőséget. Annyi szent, hogy a Windows-t használók is örülnének a játék érkezésének, viszont ha érkezik, akkor sem holnapra, sem holnaputánra nem várható. Mindenesetre a Microsoft tud az igényről, így már csak idő kérdése, hogy megjelenik-e a Pokémon GO Windows Mobile platformra.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGSMArena
MEGOSZTÁS
Laci
Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
  • Horváth Andrea Lilla

    Microsoft számára is jól fog jönni ha berakják Windows Phonera a Pokemon go-t. Nem igazságos hogy a többi mobilokon fent van IOS meg Adroid, de windowzos telefonokon nincs. De már érzödik a levegöben hogy készülnek rá hisz naponta nézegetem az áruházat és Pokemonos go-s alkalmazásokat találok.