A Philips a tévék és megannyi szórakoztató elektronikai termék után újabb vizekre evez, belép a tablet gyártók világába is az új Amio névre keresztelt androidos készülékével.

A tablet nem összességében nem rendelkezik kiemelkedő hardverrel, sőt némileg még elavult is az árához képest, bár a Philips Amio 30 ezer forintos ára még nem is drága a márkanevet tekintve. Persze ha már a hardverre nézünk, akkor másképpen vélekedhetünk. Az Amio kijelzője 7”-os képátlóval, 1024×600 pixel felbontással rendelkezik és jelen információink szerint csak hagyományos LCD panelre épül.

Az Android 4.1 Jelly Beant kétmagos, 1,5 GHz-es processzor látja el, amelynek típusa még ismeretlen, talán egy AMLogic ehet. Ami pozitívum, hogy legalább 1 GB RAM kerül bele. A háttértár 8 GB, ezt lehet bővíteni microSD kártyával is.

A műanyag készülékház fehér és kék színekben pompázik és 1 cm vastag. Ebbe került a 3000 mAH-es akkumulátor. A tablet oldalán van microUSB csatlakozó, valamint miniHDMI is.

A Philips Amio a gyártó szerint kiemelkedő hangzást kínál a Full Sound technológiának köszönhetően, amely másodpercenként 10 millió számítási művelettel elemzi és újraalkotja a zenét, ezzel javítva fel a tömörített MP3 állományok hangzását.