A Xiaomi bejelentette az új intelligens eszközét, az összecsukható okosbiciklit.
Összecsukott állapotban a kerékpár fele akkora mint kinyitva. Láthatóan nem egy nagy bicikliről beszélünk, de egy nagy teljesítményű motor hajtja.
A Xiaomi kerékpár is sokféle színben érkezik. Választhatunk sárga, piros, fekete és fehér színek közül.

Xiaomi-Bicycle-1 Xiaomi-Bicycle-3
Xiaomi-Bicycle-4 Xiaomi-Bicycle-2

A bicikli összehajtása nagyon egyszerű és felhasználóbarát, mert a kocsi csomagtartójába könnyen elfér. A kerékpárban egyébként az akkumulátor rejtve van, így nem rontja el a szép kinézetet.

Xiaomi-Bicycle-5 Xiaomi-Bicycle-7

A jármű fel van szerelve egy változtatható sebességű technológiával is, amely biztosítja az erős, mégis egyenletes teljesítményt.
Egy 250W / 36V motor hajtja, amely képes egy hegyre is felmenni. 20 db 2900mAh-es 18650-es típusú Panasonic akkumulátorok vannak elrejtve benne, amelynek teljesítménye 45 km-re elég (gazdaságos üzemmódban 20 km/h sebességel).

Xiaomi-Bicycle-9 Xiaomi-Bicycle-8

A kerékpár egy fedélzeti számítógépet is kapott, amely mutatja a sebességet, azt hogy mennyi ideig tudjuk használni akkumulátorral, valamint a futásteljesítményét. A járművön egy Shimano 3 rendszer helyezkedik el.

Xiaomi-Bicycle-12 Xiaomi-Bicycle-13

A Xiaomi okosbicikli ára 455 dollár körül mozog majd, várhatóan június 23-án 16:00 órától lesz kapható.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGizmoChina
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen nyilvánulok.
  • Destiny

    Kedves Cikkíró! Én sem tudok kínaiul, azonban a képről egyértelmű, hogy nem 18650mAh-s akksiról van szó, hanem 20db 2900mAh-s 18650-es típusú akkumulátorról. Manapság ez az egyik legnépszerűbb akksifajta az elektromos biciklikben és autókban, külső akkumulátorokban. Ha már erről cikkez az ember akkor nem ártana tisztában lenni az alapokkal.

    • Kedves Destiny!
      Elnézést a kellemetlenségért, a cikk eléggé futtában íródott és elkerülte a figyelmemet ez az információ! Javítva lett, és köszönöm hogy szóltál!