A Xiaomi gőzhengere sem áll meg egy pillanatra sem, sorban jönnek az újdonságok az egyre népszerűbbé váló kínai gyártótól. Ezúttal a Redmi Note 5A nevű modell került bejelentésre, amely röviden egy olcsó, elsősorban szelfizésre kihegyezett phabletként definiálható.

A szokványos Xiaomi formatervű és természetesen fémből készült burkolatban egy nyolcmagos Snapdragon 435-ös chipset dolgozik, ehhez 2/3/4 GB RAM tartozhat, illetve hasonló sorrendben 16/32/64 GB belső memória, mely utóbbi bővíthető. Android 7.0-n alapuló MIUI 9 rendszerét egy 5,5 hüvelykes, 720p felbontású kijelzőn kezelhetjük.

Hátlapjára egy 13 megapixeles, fázisérzékelős autofókusszal működő kamera került, LED villanóval, illetve az ujjlenyomat-olvasót sem hagyták ki belőle. Az előlapon pedig ott a 16 megapixeles fényképező, amely F2.0 optikát és 1080p videofelvételi opciót is kapott, a szelfirajongók örömére.

A telefont egy 3080 mAh-s akkumulátor látja el energiával, remélhetőleg minél tovább. Az új Xiaomi Redmi Note 5A háromféle színben (pezsgő, rozéarany és platinaszürke) kerül piacra, a 2/16-os modellért csupán 89 dollárt kérnek, míg a 3/32-es változat 114, a 4/64-es csúcsverzió pedig 152 dollárért vihető haza, egyelőre csak Kínában.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGSMArena
MEGOSZTÁS
Rusi

Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)