Tegnap került megrendezésre 12. alkalommal az Okostelefon Akadémia a Várkert Bazárban. Az eseményen különböző előadók jelentek meg, illetve startupok mutatkoztak be, majd a Telenor nagy bejelentése után kisorsoltak egy Samsung Galaxy Core Prime és egy Samsung Galaxy A5 (2016)-os készüléket.

A rendezvény területén végigjárhattuk a kiállítók standjait, ott volt többek között a Samsung, a Huawei, a Lenovo, az LG, ki lehetett próbálni a drónokat, meg lehetett nézni, hogyan működik egy 3D nyomtató és miket lehet vele gyártani, illetve milyen felhasználási területei lehetnek ezeknek az eszközöknek.

Voltak előadók is az este folyamán, ott volt többek között Horti Gábor sportkommentátor, Murlasits Attila, az Annyira más Bringabolt tulajdonosa, aki az elektromos rásegítésű biciklikről beszélt, Rizsavi Tamás fotós, Huawei nagykövet, aki a mobilfotózás rejtelmeibe vezetett be minket, Kozák András, aki nagyszülei régi bőröndjeiből “bőröndrádiót” csinált és megalkotta a CossackSound-t, valamint Musitz Péter, a Mistory Game egyik fejlesztője tartott nekünk előadást.

telenor-okostelefon-akademia-12 (7) telenor-okostelefon-akademia-12 (6)

telenor-okostelefon-akademia-12 (8)A nap végén Takács Zoltán, a Telenor innovációért felelős alelnöke mutatta be a Telenor új termékét, mely a Telenor Accelerate nevet viseli. Ez egy olyan kezdeményezés, mely a kezdő startupok nemzetközi sikereinek eléréséhez nyújt szakmai és anyagi támogatást. A programról korábbi cikkünkből tájékozódhatsz.

telenor-okostelefon-akademia-12 (3)
Telenor Accelerate

A rendezvény alatt pogácsát és gyümölcsöket szolgáltak fel, kávéval és üdítőkkel kínálták meg a vendégeket. Az előadások mellett meg lehetett tekinteni az LG, a Huawei, a Samsung és a Lenovo új termékeit, megnézhettük, hogyan készül egy 3D nyomtatott tárgy, illetve kipróbálhattunk PlayStation 4 játékokat is.

telenor-okostelefon-akademia-12 (2) telenor-okostelefon-akademia-12 (5)

A következő esemény szeptember 10-én kerül megrendezésre, melynek központjában a drónok lesznek. Érdemes ellátogatni ezekre a rendezvényekre, sok infót meg lehet tudni.

telenor-okostelefon-akademia-12 (1)

budapesti látkép
budapesti látkép
A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.