Minden iPhone felhasználó, még ha nem is vallja be, izgatottan várja az iPhone 8 érkezését, ezzel mi is így vagyunk. Rengeteg pletyka jelent meg róla, vagy az iPhone SE 2-ről. Kétségtelen, hogy az Apple valami újat akar nekünk most elhozni, pont ezért emelkedhet magasabbra az adrenalin szintünk.

Jelentek már meg cikkek arról, hogy arcfelismerő funkcióval, tükör külsővel, OLED-kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval és vezeték nélküli töltéssel érkezhet az új készülék. Ez mind szép és jó, de ezek nyilván csak találgatások. Na de nézzük azt a nyolc jellemzőjét, amelynek talán mindenki örülne:

 1. Új dizájn
  A legtöbb pletyka azt sugallja, hogy mindenképp egy új dizájnt kapunk az iPhone 8 esetében. Káva nélküli képernyő, dupla kamera egymás alatt, valamint integrált ujjlenyomat-olvasó. A formavilághoz még az AMOLED képernyő dukál, ami képminőségben bőven túltesz az eddigi IPS-eken, ráadásul kevesebbet is fogyaszt.
 2. Láthatatlan ujjlenyomat-olvasó
  Volt olyan verzió, hogy a bekapcsológombba rejtik az ujjlenyomat-olvasót, azonban szerintünk ez a vékonyság miatt kivitelezhetetlen, ezért inkább valószínűbb a kijelzőbe épített vagy a hátlapra szerelt ujjlenyomat-szenzor.
 3. Dupla kamera bokeh effektussal
  Igaz, hogy az iPhone 7 Plusban már van dupla lencse és bokeh effektus is, de ezt még lehet fejleszteni, így szinte biztos, hogy az iPhone 8 is dupla kamerával és bokeh effektussal érkezik.
 4. A11-es processzor
  Minden egyes iPhone megjelenésekor az Apple friss A-sorozatú processzort épít bele. Ez az iPhone 8 esetében sem lehet másképp, a készüléket egy A11-es lapkakészlet fogja hajtani, ami az A10X erejéből kiindulva brutális teljesítményre lehet majd képes.
 5. Vezeték nélküli töltés
  A vezeték nélküli töltés már nem számít újdonságnak, de úgy tűnik, hogy az Apple az iPhone 8 esetében már be akarja vezetni ezt a funkciót is. Az viszont továbbra is rejtély marad, hogy ez a vezeték nélküli töltés hogyan fog kinézni.
 6. Áttörő akkumulátor kialakítás
  Több forrás is kijelentette, hogy a gyártó speciális új típusú, L-alakú akkumulátorokat használ a kibővített kapacitás érdekében. Ez teljesen különbözik az eddig piacra dobott akkumulátorokról, ugyanis a legtöbb téglalap alakú. A hírek szerint az LG akkumulátor részlege biztosítja a jövőben, tehát még a 2018-as iPhone 9-hez is az akksikat, de nem sokkal később kiderült, hogy az iPhone 8 is megkapja ezt az új alkatrészt. A megnövekedett kapacitás körülbelül 30%-ot jelent.
 7. True Tone kijelző
  A legújabb iPad Pro modellek már rendelkeznek ezzel a kijelzővel, amelynek hatalmas előnye, hogy az eszköz saját magának beállítja a kijelző színét a környezetnek megfelelően, így a kijelző színtulajdonságainak mindig megfelelőnek és természetesnek kell lenniük. Úgy tűnik, az iPhone meg fogja kapni ezt a fontos funkciót.
 8. Meglepetések

  Nagyjából az összes olyan funkción és jellemzőn végig mentünk, amelyek fontosak lehetnek az iPhone 8 esetében, azonban még mindig hozhat meglepetéseket. Ahogy a Samsung Galaxy S8 esetében is, az új iPhone nagy valószínűséggel áttér a szoftveres megoldásokra, többek között az ujjlenyomat-olvasó esetében, de akár az Apple logó alatt is elhelyezkedhet a szkenner.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSPhoneArena
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen nyilvánulok.