Mint ismeretes, a Nokia Komáromban gyárt telefonokat, amelyek elsősorban az európai piacra kerülnek. Bár a tavaly előtti évben komoly leépítések történtek, továbbra is folyik a gyártás, sőt tudomásunk szerint az első androidos Nokiát is elkezdték már gyártani.

Belső információink szerint a komáromi gyárban korábban próba gyártásokat végeztek a Normandy, majd Nokia X néven is feltűnt modellből, ezen darabokkal nem volt probléma, így pár héttel ezelőtt megkezdődött a tömegtermelése az okostelefonnak. Informátorainktól származó információk alapján az eddigi képeken feltűnt színes, műanyag házba zárt modellt tényleg valós, azaz így fog kinézni.

Megerősítést nyert az is, hogy az androidos okostelefonon nem lesz elérhető a Play Service, azaz nem lesz Play Áruház. Magára az Androidra is nehéz lesz ráismerni, ugyanis a Nokia X egy látványos, csempés lauchert kap majd.

Bár az informátorunk az nem tudta, hogy mikor jelenik meg a Nokia X, de nagyon valószínű, hogy jövő héten hétfőn, az MWC 2014-en mutatja be a Nokia az első androidos okostelefonját.

 

via Tech2.hu