A Nokia, pontosabban a Microsoft a tavalyi év folyamán jelentette be a Lumia 630 és Lumia 635 párost, mind a két modellt 512 MB memóriával.

Mint ismert, a Windows Phone 8.1 rendszer tökéletesen elvan 512 MB RAM-mal is, a sebességet nem befolyásolja, azonban egyes alkalmazások így már nem indulnak el. Most valamilyen megfontolásból a Microsoft úgy döntött, hogy szépen csendben frissíti a Lumia 635-öös modellt, méghozzá úgy, hogy az már 1 GB RAM-ot kapott.

A Telenornál tűnt fel a még Nokia márkanév alatt megjelenő új készülék Lumia 635 1GB néven, egyértelműen jelezve, hogy egy második revízióról van szó, amely eltér az eredeti modelltől. A jelen információk szerint más hardveres eltérés nincs, azaz megmaradt a 4,5″-os kijelző, az 1,2 GHz-es négymagos processzor, az 5 megapixeles kamera, valamint az LTE támogatás és az egyetlen változás az, hogy 512 MB-ról 1 GB-ra növekedett a RAM mérete, amely egy kifejezetten kellemes változás, főleg hogy látszóllag a telefon ára nem emelkedett a korábbiakhoz képest.

Arról nincs sajnos információ, hogy az 1 GB RAM-os Lumia 635 a kártyafüggetlen piacon is megjelenhet-e.

via Telenor