Ma két sematikus rajz került fel az internetre, melyeken a még be nem mutatott Nokia 8 és Nokia 9 látható. A finnek az MWC-n mutatták be újdonságaikat, jelenleg a Nokia 6 a “zászlós” androidos okostelefon, azonban ez még idén változhat.

A Mobile World Congressen debütált okostelefonok és az újragondolt Nokia 3310 2017 május-június környékén lesz majd elérhető – ha minden igaz- Magyarországon. A most kiszivárgott két sematikus rajzon jól látható, hogy milyen trend mögé szeretne a Nokia beállni – már amennyire lehet hinni a képnek.

A 2017-es trend – melyet tavaly a Xiaomi Mi MIX indított el igazán – a kijelzőszélek, a kávák mellőzése. Ez látható az LG G6-nál és a már tesztelés alatt álló Galaxy S8-nál is. A Nokia készülékekről készült képeken is ez látható, az egyiknél szintén lekerekített kijelzősarkokat láthatunk, míg a másiknál széltől szélig tartót.

Előbbi lehet vélhetően a Nokia 9, melynek ujjlenyomat-olvasója a hátlapra kerül, illetve jól látható a duál kamerás rendszer, a LED villanó és vélhetően a lézeres autófókusz helye. A másik készüléknél még a kijelző alá betuszkolták a fizikai home gombot, de a hátlap hasonlóan néz ki.

Megjelenési infók teljesen ködösek, 2017 Q3 előtt semmiképp nem várható egyik modell sem, de mindenesetre jól látszik, hogy merre halad az okostelefon piac.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroidHeadlines
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.