A Pokémon híres mondata, a “szerezd meg hát mind!” Nos nem mindenki tudja begyűjteni az állatkákat és közülük igen nagy felhasználószámot tesznek ki a Windows Phone tulajdonosok.

Miután megjelent a Pokémon GO droidra és iOS-re, elkezdtek aláírást gyűjteni, hogy a Nintendo tulajdonában lévő Niantic Windows 10 Mobile-ra is fejlessze ki a Pokémon GO-t. Noha 89.332 aláírás gyűlt, a fejlesztők mégsem nyilatkoztak az ügyben.

“Ha már a Niantic nem foglalkozik a Windows platformot használókkal, akkor majd én megcsinálom a Pokémon GO-t” – mondja egy külsős fejlesztő (ST-Apps). Hogy valóban dolgozik a Pokémon GO Windows Phone változatán, posztolt egy képet, amin látszik, hogyan is nézhet majd ki a játék. Valószínűleg nem lesz benne AR funkció, de mégiscsak több, mint a semmi.

pg-q
Az ST-Apps által fejlesztett Pokémon GO-ról egy kép

A fejlesztő egyrészről aggódik, hogy lesz-e belőle jogi problémája, hogy megcsinálja a játékot, másrészről pedig pont lefoglalja egy másik nagyobb projekt is. A harmadik gond pedig a Niantic szervereit érinti. Úgy gondolja, hogy hamarosan titkosítottak lesznek, így nem fog tudni hozzáférni és ez pontot tehet az elképzelésére. A fejlesztő annyit mondott, hogy ha augusztusban még nem erősítik meg a Niantic szerverek biztonságát, akkor megfontolja, hogy kiadja-e a játék nyílt forráskódú verzióját Windows Phone-ra.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSPhoneArena
MEGOSZTÁS
Laci
Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
 • Nagy Gergő

  Nekem Windows Phone om van és eléggé lesújtó érzés hogy nincs Pokemon go… de inkább neki se álljon komolyabban gondolkodi ez a fejlesztő ilyesmin főleg ha ennyire lebutitott változattal hozakodna elő ez inkább csak egy pofon a szarnak sőőt….

  • Bianka Kocsmár

   A screenshoton nyilván még csak egy prealfa verzió látható, majd a látványelemek később állnak össze. Vagy nem. Az illető képességeitől függ, mindenesetre egy hős. 😀
   Másrészt had jegyezzem meg, nálam a Windows Phone kapcsán felmerülő lesújtottság nem a Pokemon Go nem megjelenésével kezdődött. Rosszul vagyok a fejlesztők teljesítményétől, úgy általában, minden áruházbeli cucc vagy el sem indul, vagy tele van buggal… Srácok, ennyire nehéz a wp platformmal bánni, vagy ilyen sok szabit kaptok?